open house kt rumah saya.... biar betik???

erm, xtau ler betul ker x.... betul, saya pun x pasti betul ker x saya nk buat open house malam nih...


sebenarnya, lepas saya balik beraya dari kampung ari isnin ni, hubby dapat mesej dari kawan dia kata AJK surau nk buat ziarah raya ke rumah-rumah AJK2 lain.... memandangkan hubby salah seorang... so, dh confirm2 la kan rumah kami pun terlibat... actually, aktiviti ni dh start hari Selasa baru nih.. tp memandangkan hubby ada kelas, so x dapatler kami join....

malam semalam, kami pergi beli barang2 dapur.. beli pun x banyak sebab Idlan dok merengek x nak didukung..saya plak tertinggal kasut dia kt umah....lepas beli belah, perut plak lapar..pegi la makan lepas 2... sampai umah kul 10 lebih masa 2... elok jer kami nk sampai ke pintu rumah, tengok2 AJK2 tue suma baru jer lepas beraya kt rumah jiran... suma pakat2 serbu kt umah saya.. tp x masuk dalam..sembang2 kt luar jer...

diorang cakap malam ni nk datang umah saya plak....confirm ker x saya pun x pasti...huhu... yg saya risau nih, apa ler yg saya nk jamu diorang nih..diorang kata semlm rumah2 yg diorang pegi 2 suma jamu mee, bihun.... saya pun nk jamu 2 jugak ker?...saya nih dh ler x pandai masak...kl masak plak berjam2..huhu.. takut x sempat jer.... x tau ler pukul berapa diorang nk datang...sebab malam ni ada 3 rumah diorang nk melawat (termasuk umah saya)....syaa x sempat nk kemas umah lagi nih...baru jer cadang nk kemas hari minggu nih... sempat ker saya nk siapkan semua? 

erm, pa2 pun, kita tunggu jer la apa yg jadi malam nanti...


p/s: korang ada cadangan per nk sediakan? 


 

Comments

seputihsalju said…
kak ja msk ap aritu??meh la story ap jd mlm tu...hihihi