BERAT BADAN BERLEBIHAN? OH TIDAKKKK!!!!!!!!!


haha, tadi saya ternampak dekat blog biras saya a.k.a SeputihSalju pasal entri INI, saya pun terjah ler.... dan saya buat calculationnya sekali yang saya dapat adalah....


BERAT BADAN BERLEBIHAN??? OH TIDAKKKKKKKKK....!!!!!!!!!!

huhu...nampak sangat saya tak jaga pemakanan dan penampilan saya.....huhu... actually, lepas bersalin aritu (setahun yang lepas) berat saya turun 6 kg dari berat asal.... pastu dia naik sekilo, sekilo n maintain naik 3 kg untuk beberapa bulan.... tapi lepas raya hingga sekarang berat saya dah kembali ke berat asal...haha..nampak sangat saya makan tak ingat dunia...huhu...

sebenarnya saya perasan la saya kuat makan sekarang....tapi tak sangka plak berat saya dah kategori berat berlebihan.... huhu..sejak bersalin aritu sampai sekarang saya tak bersenam..erm, padan ngan muka kan...nampak gaya lepas nih kena rajin la bersenam.. boleh ker saya nak capai berat ideal tu? dulu saya cuba la jugak nak capai berat ideal tu tapi tak berjaya jugak...

kalau korang nak try ushar berat ideal korang.. korang leh try kat SINI
semoga berjaya....

 

Comments

IntaNBerliaN said…
hihii xpa.. nanti prgnant berat turun la balik cam dulu.. hihii.. kakja fokuskan je dkt dagu, perut n peha sbb part tu yg akn mencacatkan penampilan kita walaupun berat badan kita ideal.. hihii

mcm saya ni pulak, hampehhh.. penat nk dapatkan berat badan ideal.. hahha..

tapi saya tak kisah sbb lagi 3 hari nak masuk tahun baru... horrayyyyyyy... saya dah ready nak prgnant so nanti sy akn usahakan dpt berat ideal.. muahhahhahah
IntaNBerliaN said…
ohya, lupa nk ckp.. dah klik lg untuk cc :-)
SeputihSalju said…
xpa kak ja... pelan2 turunkan pastu maintain... bak kata biras kita a.k.a ibu alisha, 3 tempat tu kena jga lebih... sy pun setelah berfikir panjang, perghh ayat.. akan cuba mengempiskan perut yg bun ni....hihihi
Cik Rose Cute said…
hihihi tak per pasni kurangkan makan...
fieda said…
aikk...karimah tu pun biras jaa jugak...?seangkatan dgn ina jgk ke.wau..bestnyer 3 biras ni bersatu dlm blog...hihi

kak fieda nk try jgk la..
same la kite..brat xideal, huhu~.. T_T