dah penghujung tahun 2011...jom refresh balik...


salam semua....
kejap jer dah penghujung tahun dan dah nak masuk tahun baru.....dan dah 12 bulan jugak ler saya kenal dunia blog nih...teringat lagi masa tu, tahun 2009, ada sorang staf baru masuk opis.... adik la kiranya (muda lagi.. freshie)... wani namanya... dia ni rajin benar buka blog... masa tu saya tak berapa minat sangat blog-blog nih.... tapi bila dia selalu story apa yang jadi kat dia kat dalam blog dia...saya mula ikut blog dia... pastu dia tunjuk kat saya blog Fatin Liyana... seronok plak saya tengok blog dia... pastu saya mula mengushar blog-blog orang lain tapi disebabkan saya takde blog, so susah saya nak follow blog-blog yang best-best nih.... so, setelah berpikir panjang, saya buat keputusan untuk buat blog jugak...

pada 3 Januari 2011, lahirla blog Jaa Jahat nih...heheh... dan saya mula follow semua blog yang saya jumpa..haha...tapi disebabkan niat asal saya buka blog adalah nak baca blog orang dan nak story pasal Idlan... sebab tu la saya ni tak berapa rajin nak buat entri...haha..tambah plak saya ni bukan jenis yang pandai mengarang.... ayat pun pendek-pendek jer....tapi, dah setahun nih, kiranya dah ok sikit la walaupun belum perfect lagi...hehe..

pastu saya terjumpa blog Una, rajin betul dia join Contest, GA dan LD....saya yang seronok tengok dia join macam-macam terus buat satu lagi blog. Maka lahirlah blog Mama Idlan Contest & GA .... tapi masa tu saya tak berapa aktif pun sebabnya saya tak reti nak cari GA2 nih selain tengok Una...tapi lepas my biras a.k.a IntanBelian mula aktif join GA2 nih, baru la saya mula aktif join.. dan lepas tu la baru saya pandai cari rakan-rakan yang rajin join GA macam kak Fieda, Nisa, Tiefazatie, Cute Mum dan ramai lagi... erm dan dari sini jugak ler saya dapat kawan...actually, dulu saya ni jenis tak tegur orang... jengah jer blog diorang ni....haha... sebab tu diorang ni lambat kenal saya... .sekarang nih, saya mula aktif join GA kat Facebook plak....dan tak lupa jugak pada biras saya sorang lagi SeputihSalju a.k.a Karimah yang juga dah mula berblogging hasil ajakan saya dan IntanBelian...heheh..

dan begitula sehingga ke akhir tahun.. sekarang ni dah ramai la jugak kawan yang saya dapat dari blog ni cuma saya kena lebih mesra rakyat la lepas ni.. kena lebih rajin bertegur sapa dengan diorang... dan kena cari lebih ramai kawan...tapi saya ni masih belajar yer.. so, saya mintak sangat korang dapat bantu saya yang serba kekurangan ni.....

last, but not least...

pada semua rakan-rakan di luar sana...

semoga tahun hadapan akan bertambah baik dan berjalan lancar hendaknya...
  

Comments

IntaNBerliaN said…
happy new year jugak.. :-)

p/s : dah makin rajin update blog ye skrg.. baguih2. hihii
eintan nurfuzie said…
happy new year...refesh balik..rajinnyer..ehhehe
Zie said…
Selamat Tahun Baru...
fieda said…
ye la jaa..kak fieda pun dh hampir setahun gak berblog..lebih kurang sama jer kita ber3 dgn ina...kak fieda dulu pun silent readers jer gi blog org..pahtu wat entry kt blog pun syok srg2 jer..haha..mmg saje gatal2 je teringin nak buat blog..pastu bila tau pasal ga tu la baru beria2 sikit..seronok plk sebab dapat ramai kwn sejak join ga...bila tgk ga yg join lagi byk entry dari entry biasa tu yg kak fieda bukak blog ga dan contest..apa2 pun rasa sekejap jer kan masa berlalu..tp seronok sgt dapat kenal jaa,karimah,ina 3 serangkai ni...hehehe...dan kwn2 lain juga...kak fieda pun tak pandai gak menulis..sekadar bantai jer..tak macam ina kan...ade jer idea dia menulis...
Jaa said…
@IntaNBerliaN rajin sb kerja dh x byk... start pertengahan bulan depan dah sibuk balik...
Jaa said…
@fiedaaa akak.. ina tu kl akak jumpa dia, dia boleh cakap sejam none stop..ada jer benda dia nak cakap..heheh.. betulkan ina?
IntaNBerliaN said…
hahhaha up sikit... 2 jam none stop... muahhahhah... poyo je kakja ni.... hihii
SeputihSalju said…
sy msa bru2 buat blog pun sma cm k.ja jugk.. tak byk komen, bca jer... tp skrg ada la jugk komen.. bru nak bljar2...heheh


btw Happy new year kak ja... Moga apa yg k.ja impikan utuk thun 2012 tercapai.. Amin..
[z@ck] said…
selamat menempuh 2012! =)
Cute Mum said…
patutlah macam tersedak jer harini.. rupanya ada orang sebut nama cute mum lah.. hihi..
cute mum kenal jaa pon dari intanberlian.. tak tau pula korang nie biras...
sama macam Cute Mum dululah.. Mula berjinak dengan blog pon sebab akak ipar a.k.a sweetmama.. Tue yang terpikir nak guna nama Cute Mum.. hahah..
lepas tue join contest.. memang banyak kawan boleh dapat kan..
Selamat Tahun Baru..
zOeY zAu YaH said…
smoga 2012 akn lbh berjaya & happy blogging =)
Dalila Hamid said…
selamat tahun baru!!!
Cik Rose Cute said…
hihihi betul tue kena mesra rakyat...