IDLAN HILANG!!!!!!!!!!!!!!


ASTAQFIRRULLAH HAL'AZIM....

Mengucap panjang  saya masa ni...camner leh jadi? meh sini saya stori....

semalam saya bawak Idlan pergi Alamanda, Putrajaya... kat tepi Parkson tu kan ada taman mainan... bagi yang tak pernah pergi, meh saya tunjuk camner tempatnya...

yang ni pemandangan dari belah kanan...

yang ni pulak pemandangan dari kiri...
besar jugak la kan.... ada pagar kat depan tu tapi bukan la sampai hujung....

masa Idlan tengah seronok-seronok main tu saya terpandang satu bahagian lagi tempat mainan ni, saya dok perhati la kalau saya nak bagi Idlan main kat situ selamat ke tak sebabnya saya tak boleh nak masuk... 

ha, korang tengok, yang ni tertutup sikit tak macam yang tadi...so, kalau Idlan masuk, saya tak boleh nak memantau dia dari dalam..buatnnya dia terjatuh masa naik tangga atau terjatuh masa turun gelongsor, tak ke naya... so, dalam saya dok perhati macam tu..rasanya dalam 10 saat kot... pusing-pusing tengok Idlan dah hilang.... tersirap jantung saya... saya toleh tengok kat bahagian mainan tu, saya tak nampak dia... saya tengok husband saya... dia dok belek handphone plak...confirm dia tak nampak Idlan kat mana...dia dok jauh sikit dari saya...so, saya jerit la panggil dia, tanya Idlan kat mana... cuak saya masa tu....hai, Allah jer yang tahu perasan saya masa tu....saya dah mula nak lari keluar dah takut dia keluar dari taman tu...sekali saya terpandang balik kat taman tu, saya nampak ada sorang perempuan tengah tolong sorang budak baju hijau turun gelongsor...HA, TU DIA IDLAN!!!!!!!!!!!!! (amboi, bukan main seronok dia main, kita ni dah risau tahap gaban dia tak tau...)

terus saya lari kat dia...waaaaaa, takut betul saya... walaupun kejadian tu berlaku tak sampai 10 saat...cukup untuk buat jantung saya berhenti....teringat saya masa kecik-kecik dulu... saya sendiri pernah hilang kat pasar... sebab tu la saya takut kalau benda yang sama jadi kat dia....alhamdulillah.... nasib baik takde apa-apa jadi... lepas kejadian tu, terus saya takde mood nak teman dia main...hubby saya plak yang tengok-tengokkan dia....

pengajaran buat saya....ALWAYSSS TENGOK IDLAN, JANGAN BAGI DIA HILANG DARI PANDANGAN.... memang sebelum-sebelum ni pun saya dah ingatkan diri saya tapi tak sangka plak boleh jadi camni semalam......

p.s:  kalau korang, apa korang buat?





 

Comments

IntaNBerliaN said…
laaa k.ja pun pnh hilang ke... storyla psl k.ja ilang tu pulak... :-)

mestilh sy pun akn jd risau mengalahkan gaban... dah la ank sorg je...
uih.. mmg seram & takut gile la kalo anak hilg dr pndangan.. tiap kli mate sy xnmpk Hannah, trus jntung sy jd kencang tau..
Zie said…
Pernah jugak Dania Hilang Sekelip mata... gabra tak tau nak cakap

http://sayangkudinadania.blogspot.com/2011/08/anakku-hilang-sekelip-mata.html
fieda said…
betul tu..jgn terlepas pandang langsung..bahaya kan..
Cik Rose Cute said…
panik jugak huhuhu...pernah mengalami keadaan cam gitu kat nilai..
Cute MuM said…
memang risau kan kalo jadi camtue..
cute mum pon selalu ikot dania pergi main..
tak berani nak biarkan..
sebab dania nie tak takut dengan orang..
kalo orang ajak, die boleh ikot..
bahaya tue..
nasib idlan tak kemana-mana..
Marsha~ said…
tpt ni mmg berhantu lah.. hahaha.. dulu sy pernah teman QIla main kat sini.. kan ada satu kerusi utk lepak kan.. masa tu semua shopping bags tersangkut kat stroller, boleh pulak masa dah blad dr sana, salah satu shopping bag boleh tercicir!!! puas kami cari satu floor tu rupanye tercicir kat sini.. mcm mana boleh tak perasan tu??? haaaaaaaaaaaaa
Qhaifa Nur said…
pernah rasa anak hilang...rasa berhenti kejap jantung...lepas ni kita kena berhati2...
msredcheesecake said…
Pernah jadi sekali anak hilang dari pandangan, terus msred jerit panggil nama dia. Tak kira malu dah.... Seb baik dia tak sempat gi jauh lagi.... Kecut perut....
Ros said…
Salam ziarah...
Emmet said…
wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D