tangan ada karan???




salam semua...

sejak saya pregnant, kerap pulak saya kena shock karan...(betul ker tak saya eja nih...bantai jela...).. pegang tombol pintu, kena... pegang bucu partition kena...pegang baju orang pun kena.... sampai saya takut nak pegang apa-apa...kawan saya yang saya pegang dan terkena shock pun terasa dan jadi takut nak bersentuhan dengan saya...


korang pernah jadi tak? kalau dulu kadang-kadang atau jarang-jarang... tapi sekarang kerap.. boleh dikatakan setiap hari... bos saya cakap.. puncanya saya kurang air... yeker? memag saya kurang minum air pun tapi takkan la sampai boleh keluar karan dari badan...

kadang-kadang rasa macam saya ni nak jadi supermom pun ada...haha..lawak pulak... tapi kadang-kadang takut jugak tambah-tambah time pegang barang-barang letrik..kang tak pasal-pasal kena kejutan letrik...so, saya cari info dari internet...

yang saya faham, salah satu punca ialah udara kering dan persekitaran kita sejuk....so, kemungkinan tu ada sebab saya perasan bila tangan saya sejuk (disebabkan aircond yang kuat) saya akan mengalami elektrik shock nih...

erm, korang plak camner?
 

Comments

IntaNBerliaN said…
xdapat nk nolong.. sbb sy pun xtau psl ni...
PinkUmmi said…
uit dashyat......PU tak pernah lak jd mcm jaa nih...
Zie said…
hehe ajaib tu...
SeputihSalju said…
taktau plak psl benda nih... 1st time dgr tangan ada karan...
pena rozie said…
memang pernah kene...
Cute Mum said…
1st time dengar..
maybe jugak kurang air kalo persekitaran aircond nie..
macam uyun asyik hidung berdarah..
deno said…
erk.. deno pernah jadik.. kenapa ya kalau deno nak tutup pinti kereta, deno tak boleh pegang hujung pintu sbb rasa macam kena getaran letrik.. jadi sakit jari.. deno pun tak tau kenapa
Norzie hany said…
Tak pernah kena dan ni kira 1st time dengar la.
Cik FaRiZaM said…
sy pon pernah n slalu kene .bila sentuh bj member.knp ek?sy tak tahupon sbbnye :)
SeputihSalju said…
wahhh header dah lain...knp kotak jerit k.ja kosong ye?? k.ja buat guna apa??
Jaa said…
@SeputihSalju shoutbox kosong? k.ja tgk ok jer... erm...
Jaa said…
This comment has been removed by the author.
SeputihSalju said…
hehhehe...td sy bukak byk kali bru ok.. line internet sy slow tuhhh...

wahhh org tu dah maju... bagus2 ada perubahan... ;-)
Masya said…
kenapa blh jadi mcm tu yer... terlgh iron kot hihihihihi... tp sy g x mengandung ni pun kadang2 terasa ade karen jugak kat badan...
cik rose jarang....yang selalunya hubby hihihihi
alamak menakutkan jugak tetiba ada karan kat jari
Aishah Kamus said…
Sy pun selalu alami benda ni..terutama klu cuaca sejuk atau berada dlm aircond..nk kene search kat internet..
Aishah Kamus said…
Sy pun selalu alami benda ni..terutama klu cuaca sejuk atau berada dlm aircond..nk kene search kat internet..
mai said…
sy pun slalu kene...pegang tgn kwn pun kene..siap bunyik2 lgi...sakit gak bile kene shock ni...huhu..sy penah bce..ni namenye elektrik statik...bile duduk kt tmt sejuk n kering..mcm kt opis yg ade air cond..mmg akn terjdi... :)