terkunci antara pintu dan grill


salam semua, kisah ni berlaku hari ini...
masa saya turun ke parking, hubby ada tegur seorang jiran... dan jiran tu bagitau ada jiran yang terkunci antara pintu rumah dan grill...(hehe, bukan saya yer, selamat)

gambar sebagai hiasan semata

erm, saya selalu terfikir benda camni setiap kali saya nak kunci pintu rumah sebelum keluar pergi kerja....sebabnya saya ni kerap tertinggal handphone dan kunci rumah... hubby plak kadang-kadang keluar dulu... so, sebab tu setiap kali sebelum keluar, saya akan pastikan pintu grill dibuka dulu, baru lah saya akan kunci pintu rumah.. itulah jalan paling selamat... haru kot kalau terkunci kat tengah-tengah tu dan kalau handphone plak tertinggal jugak....

nasib jiran saya tu, kira agak baik la sebab ada orang yang tolong dia.... cuba bayangkan kalau time tu tak ada orang yang lalu depan rumah atau dia plak tak bawak handphone..macam mana nak mintak tolong? benda macam ni pernah terjadi pada korang tak? agak-agak la, kalau benda camni jadi kat korang, apa yag korang nak buat? 

nauzubillah, minta dijauhkan...
 

Comments

Zie said…
pintu rumah zie nak kunci kena kunci dgn kunci jugak.. alhamdulillah mudahan tak terjadi macam ni..

kalau kunci macam jaa ni memang kena beringat.. kalau tak memang teraniayalah...
izan mama mia said…
saya pernah tertinggal kunci rumah dalam rumah dan kunci yang disangka kunci rumah yang saya bawa rupanya kunci motor anak saudara saya...haru..terpaksa panggil tukang kunci...
Qhaifa Nur said…
apa-apahal hp penting...
pengalaman tiada lagi...
Asmara said…
Alamak camne tu kan. belum ada exp. harap2 tak terkene la. hehe.
ummi anum said…
Huhuhu..rumah tak ada grill...
umi's cup cake said…
salam jaa,
fobia jugak kalau jd mcm tu kan...boleh tak jaa bg alamat jaa di blog umi untuk umi hantarkan hadiah...jaa je yang sudi join..huhu...terima kasih sgt2
IntaNBerliaN said…
nasib baik gtau awai2 bkn kakja... ingat ke kak ja td.. hihi
ummu said…
Salam ja
Ya Allah ngerinya
Nasib baik jiran ja selamat..
mimie.. said…
erk..tak penah tepikir pulak ada kes macamni ehehe..sebab umah saya takde ruang antara pintu dgn gate tu ehehe
tp klu jd kat saya lah, sy jerit sekuat hati kot mintak tolong, takpun tggu smpai ada org lalu kat situ ;p
PinkUmmi said…
tak pernah pk pun...sbb rumah PU bukan jnis mcm nih...nsib baik org tuh de org tlg kalo tak smp ke mlm le duk tercangok kat situ..hehehe
anisalya said…
bila jadik macam ni nak buat macam mana?
wah! PANIC... harap tak akan berlaku pd saya.. :p

p/s: masa sy beli tent tu, harga masih sama je..tp beli jugak sbb dah termimpi2.hiihi :p