hari ke20 baby Irsyad


salam semua...

baru-baru ni (18/9/12) adalah hari ke-20 baby Irsyad. pagi tu saya tertanya-tanya jugak nurse akan datang ke tak hari ni.. ke saya yang nak kena pergi klinik... saya call suami saya tanya kot-kot ler nurse ada bagitau dia pasal hal ni..dia cakap takde plak..dia suruh call klinik tapi no fon klinik tu ada dalam hp dia..dan kebetulan dia plak tak bawak hp satu lagi tu..so, tak dapat la saya nak call..pastu saya ada tanya kawan saya, dia kata dia takde plak nurse datang umah..erm, takpela..saya biarkan jela...

petang tu, dalam kul 2, tetiba jer ada nurse datang..alhamdulillah..tak payah la saya risau dah... nurse datang dan timbang baby Irsyad... masa lahir berat Irsyad 3.54 kg, hari ke10 aritu berat dia dah 3.6 kg... so, lepas nurse timbang semalam, berat Irsyad dah 4 kg...so naik lebih kurang 500 g dalam masa 20 hari.. nurse pun takde kata apa-apa pasal kuning dia..

tak sabar nak tengok berat dia bila sebulan nanti.. tapi saya kena pergi klinik 2/10/12 nanti..kalau ikutkan dah lebih 30 hari..tapi takpela...saya harap dia akan membesar dengan sihat jer pasni...

p.s: Irsyad kerap jugak terbatuk dan bersin... normal ker tak? risau plak saya...

Comments

IntaNBerliaN said…
rs mcm irsyad ni erat dia naik xbyk sgt ek.. idlan dulu rs cam byk.. ke saya yg lupa.. hihii
Anum Shukri said…
Tahniah Jaa..dapat bby boy..
semoga irsyad membesar dengan sihat..
sal ya said…
cepatnya besar. tak tahu la normal ke tak sbb anak2 tak pernah pulak macam tu.