Idlan pun dah mula layan Upin dan Ipin

September 27, 2012


salam semua...

ha, kalau sebelum ni Idlan hanya layan Boboiboy.. sekarang dia pun dah pandai layan Upin dan Ipin.... erm, sebenarnya dulu Idlan ni jenis tak layan movie atau senang cakap jalan cerita... dia suka dengar lagu jer.. sebab tu dia senang hafal lagu-lagu ni... macam Teacher dia cakap..suara dia paling lantang bila time nyanyi kat nursery..haha...erm, masa saya nak balik berpantang dulu pun, dia asyik suruh abah dia ulang lagu nasyid Nabi Yusuf aje la sepanjang perjalanan sampai kami ni pun naik boring..yela, bayangkan dari Bangi sampai Perak asyik lagu tu ajer....


saya perasan dia mula melayan citer ni masa kami bermalam di rumah biras saya  dulu.... masa tu elok jer dia berdiri dengan sepupu dia depan TV nak tengok citer ni... sekarang, bila berpantang, asal ada jer citer Upin Ipin ni, saya akan buka.. yela.. tak nak bagi dia boring...

dan sejak saya berpantang ni jugak la saya tengok, dia dah makin banyak bercakap... mungkin sebab dia pun dah 2 tahun.. banyak juga perkataan yang jelas diperkatakan oleh Idlan... erm, kalau korang nak tau, sepanjang saya berpantang ni, dah 2 kali teacher dia kat nursery mesej tanya bila Idlan nak balik..dia dah rindu sebab Idlan dah boleh sebab nama dia.. Teacher Iman..dan teacher dia pun ada bagitau kawan-kawan dia kat nursery tu pun asyik dok tanya mana Idlan.... erm, kalau ikutkan hati nak jer saya balik minggu ni... tapi hubby kata takut bulan depan dia sibuk dan hujung bulan plak nak raya haji kan..so, dia suruh la dok berpantang kat kampung dulu...

erm, sori la sekarang ni saya jarang singgah melawat.. laptop dan b.band saya meragam.. sekarang ni pun saya guna SIL punya ajer...so, sekadar dapat update entri yang tak seberapa ajer....kalau saya sempat, saya akan singgah blog korang k...
 

You Might Also Like

5 comments

Instagram

Subscribe