Big Bad Wolf, saya datang...

December 15, 2012


salam semua...


sejak saya tau ada Big Bad Wolf ni, teringin la sangat nak jejak.. dulu masa first time saya pergi dah, kali ni of coz la nak pergi lagi.. tapi keadaan tak mengizinkan.. dahla tengah bulan ni, pastu hubby plak sibuk dengan Pesta Buah-Buahan so dapat rasa kali ni confirmla tak dapat pergi kan...

tapi petang Khamis baru ni saya dapat call dari sorang kawan lama, dia ajak pergi situ time lunch semalam.. of coz la saya tak menolak kan??? tanya jugak dia bajet berapa, dia cakap tak banyak.. so, saya pun okla.. dalam kul 12.15 tengah hari dia datang ambik saya di opis... sampai jer Mines tu kami pergi makan dulu.. masing-masing dah kebulur..haha...lagipun nanti nak 'memburu' senang sikit.... lepas tu, kami gerak ke MIECC.. itu pun jenuh cari jalan sebab saya tak pernah ke MIECC tu dari Mines.. rupanya dari tingkat 3 dan 4 korang dah boleh ke MIECC tu melalui jambatan penghubung..


sampai jer kat situ, time tu dah pukul 1 petang.. orang dah ramai tapi nasib baik tak crowded sangat manusia time tu... tapi buku punya la banyak.. sejam tak cukup ko nak belek buku-buku tu semua... so, sepantas kilat kami menapak ke bahagian kids... banyak buku kanak-kanak tapi saya hanya pilih 3 buah buku jer... bajet la katakan.... buku cerita banyak tapi saya ni tak pandai nak baca kat Idlan..haha, bukan tak pandai baca cuma tak reti nak bagi Idlan faham...so, saya beli la buku macam dalam gambar kat bawah ni...


erm, tak mahal la sangat... buku 'Numbers' tu RM5.00 jer, buku cerita 'Hansel and Gretel' RM8.00 dan last sekali buku 'Nihao kai-lan' (look n find) RM10.00 jer... dan antara ni of coz la saya suka buku 'Nihao kai-lan' ni sebab tebal, warna-warni dan ada aktiviti yang boleh saya dan Idlan buat...

 contohnnya macam ni.. ni adalah bahagian benda yang dia suruh cari...

dan ini adalah bahagian di mana benda tu berada.. so, boleh la suruh Idlan tengok dan cari kan.. saya pun tau ler nak kata apa kat dia..hehe..

erm, tu jer la yang saya sempat beli pun... nak belek lagi tak sempat.. dah kena masuk kerja plak kul 2.45 petang.. so, kul 2 lebih kami dah bertolak balik ke opis semula... anyway, nanti kalau ada lagi saya akan pergi lagi... insya allah...

p.s: novel Melayu pun ada tapi macam novel lama-lama jer... tapi tula.. saya tak sempat nak belek-belek sangat..



 

You Might Also Like

4 comments

Instagram

Subscribe