irsyad demam..

December 04, 2012

salam semua,
 Irsyad demam 3 hari sejak sabtu baru ni... sedih.. panas badan dia.. dah demah dengan kain basah pun masih panas...  petang jumaat tu, lepas saya ambil dia kat nursery, saya perasan kepala dia panas..... tapi saya ingatkan perasaan saya ajer... mungkin dia hangat ajer kot... tapi malam tu bila tidur saya perasan yang badan dia dah mula panas... terus la saya demah badan dia dengan kain basah... pagi tu plak hubby dah keluar sebab dia jadi urusetia untuk Kongres Perubatan Islam Nusantara...2 hari plak tu... dalam kul 10, saya call hubby sebab demam Irsyad tak kebah, masa ni saya check suhu badan dia dah 38.5.. saya dah risau dah...hubby pun balik la bawak Irsyad ke klinik...
di klinik, Dr check suhu badan dia dah 37.7.. mungkin sebab saya mandikan dia tadi sebelum datang klinik.. tapi Dr suruh saya stay di bilik rawatan dulu, untuk turunkan suhu badan Irsyad lagi... dalam kul 11.30, nurse datang check, suhu Irsyad dah 36.5.. so, dah boleh balik..Dr ada bagi ubat demam... saya dalam dilema nak bagi ke tak kat Irsyad.. so, saya demah dia dengan kain basah ajer la di rumah... badan dia masih panas walaupun saya demah, tapi suhu tak tinggi... Irsyad pun asyik nangis jer... dia taknak tidur bawah.. nak tidur atas riba saya... jenuh la saya 2 hari tu.. dengan Idlan lagi...tapi nasib baik Idlan pun tak banyak kerenah sangat... boleh la dia main sorang-sorang...
malam Ahad tu saya tengok demam dia dah kurang sikit.. dan Irsyad pun dah boleh gelak-gelak dan ber'sembang' dengan saya...tapi pagi semalam saya tengok demam dia macam jadi balik.. tapi saya terpaksa hantar jugak Irsyad ke nursery semalam memandangkan saya akan masuk pejabat baru semalam...

hari ni, alhamdulillah.. demam Irsyad dah kebah... actually saya nak upload gambar Irsyad tapi ntah apa yang saya tekan, bluetooth kat laptop saya ni takleh detect plak bluetooth hp saya.. so, terpaksala saya buat entri tanpa gambar hari ni...
 

You Might Also Like

12 comments

Instagram

Subscribe