Irsyad genap 5 bulan hari ni...

January 30, 2013


salam semua

hari ni genapla Irsyad 5 bulan... esok saya akan bawak dia pergi checkup...hopefully semuanya ok... masa awal 4 bulan dia dah pakai meniarap tapi sampai sekarang masih belum pandai nak melentang balik... selalu menangis minta saya terbalikkan dia balik...haha, kadang-kadang tu saja jer saya biar..last-last tertidur dia dalam keadaan meniarap tu...


masa awal 4 bulan hari tu, susu saya tiba-tiba drop..tak tau la..macam-macam saya buat tapi tetap tak berhasil..akhirnya terpaksa la juga saya bagi dia minum susu formula...tapi saya masih bagi lagi susu badan..kiranya susu formula tu hanya sebagai tambahan bila susu yang saya bekalkan kat nursery tak cukup.. dia minum sehari 16 oz sedangkan saya cuma dapat bekalkan 9-10 oz jer sehari...dan masa susu saya drop tu, 5-6 oz jer sehari saya dapat..sangat-sangat tertekan masa tu...tambah sedih bila Irsyad meraung sebab takde susu keluar masa dia hisap...sedih sangat masa tu...niat dihati nak susukan Irsyad sepenuhnya sekurang-kurangnnya 6 bulan tak tercapai...tapi takpela, dari biar dia kelaparan kan....

alhamdulillah, bila Irsyad minum susu FM tu, dia takde sembelit ke apa... dan susu badan saya pun dah kembali normal..tapi masih tak cukup untuk dia..sekarang ni pun saya hanya mampu dapat 3-4 oz sesi pagi, tengah hari n petang... maksudnya saya hanya dapat 9-11 oz sahaja sehari..selebihnnya ditambah dengan susu formula...malam memang tak dapat nak pam sebab Irsyad malam-malam 2,3 kali juga terjaga nak susu..

tapi saya berhasrat nak buat power pumping lepas ni...cuma susah sikit sebab saya guna manual... tapi akan diusahakan juga.... doakan saya berjaya yer....

You Might Also Like

11 comments

Instagram

Subscribe