Baiti Jannati | Part 1 - Sebelum Renovation..

November 27, 2013

Salam semua... hai ni saya nak tunjuk sikit keadaan rumah sebelum dan selepas renovation haritu... seperti mana yang pernah saya bagitau dulu.. rumah yang saya beli ni rumah lelong.. so, masa beli tu, masih ada owner lagi.. walaupun dia keluar lewat (sebelum raya) tapi still alhamdulillah jugak sebab dia masih sanggup keluar... nasib tak jadi macam yang dalam video yang akak tu tak keluar walaupun owner baru bagi masa SETAHUN untuk dia pindah.. astagfirullahal'azim... risiko sebenarnya kalau beli rumah lelong yang masih ada orang tinggal.. so, apa-apa pun, sebelum korang beli.. check dulu k...

okla... disebabkan saya takde gambar asal lain sebelum renovate, saya letaklah satu gambar asal yang saya ambil masa owner ada lagi...

 macam ni la keadaan di bahagian rumah sebelum direnovate..

ini pula di bahagian hall atau ruang tamu... time ni masih dalam proses mengemas...

ini dapur. takde apa-apa. kosong jer.. hanya ada sinki.

 dan ini plak bahagian belakang...

masa kami datang lepas raya haritu.. memang banyak gila sampah yang ditinggalkan...tandas pulak MASYA ALLAH... nak tunjuk takut korang JIJIK pulak..huhu... so, kenalah bersih dulu apa yang patut.. dan tandas tu saya buat keputusan BUANG terus..haha.. tak kuasa saya nak bersihkan...hahaha.. lagipun saya nak jadikan ia bilik mandi... so buang la teruskan...

erm, uniknya rumah ni, bilik air ada 2 tapi dok sebelah-menyebelah.. kiranya dalam bilik memang takde la bilik air... bilik semata-mata... cuma satu tandas duduk dan satu tandas cangkung.. niat di hati nak kekalkan bilik air tu dan tambah satu bilik mandi kat rumah belakang ni.. tapi bajet takde... so, saya korbankan tandas duduk untuk dijadikan bilik air...

erm, actually nak tunjuk selepas jugak kat korang.. tapi tak sempat lagi nak upload gambar masuk dalam entri.. so, saya buat part by part la yer..hehehe...takdela banyak sangat pun.. saya ni bukan jenis ambil gambar untuk setiap proses.. so don't worry k... tapi kalau tahap kerajinan dah sampai nanti.. mungkin la saya up lagi kot..hehehe... maklumler.. dah lama benor tak up entri..semata-mata tunggu rumah siap..hahaha. (alasan...)





You Might Also Like

5 comments

  1. ala baru nak tgk yg selepas..tak pe..dah upload nnt update entry tau...

    ReplyDelete
  2. Tak pa pelan2... best kalau org tunjuk gmbar rumh...hehe

    ReplyDelete
  3. moga seperti diinginkan...

    ReplyDelete
  4. mg jadi mahlihgai imapian nnt

    ReplyDelete

jangan lupa tinggalkan jejak korang di sini yer...

Instagram