Baiti Jannati | Part 4 - Last Touch Up

salam semua... ni last touch up yang sempat kami buat minggu ni... 

rail telah dipasang 3 lapis dan telah diturunkan ke bawah.. jadi, langsir saya tidak tergantung  lagi... cuma bila dah pasang yang depan tu.. dia terlebih lebar plak... so, bahagian yang hujung belah kanan tu terpaksa dikedut2kan... tapi takpela.. minor jer. tu...tempat ikat tu pun saya tukar warna gold sebab nak serasikan dengan warna dinding kat tv tu...


then hari Ahad baru ni kami pergi lagi ke Nilai 3, untuk beli yang dalam bilik pulak.. yang ni kami tempah.. sebab ada masa.. sejam jer pun siapnya... tapi dalam ni saya tak buat 3 lapis. cukupla 2 lapis jer... dah day curtain saya pilih warna putih.. sebab memang berkenan warna putih lagi sejak dulu..hehe..yang pengikat tu plak saya guna yang sebelum ni pakaikan kat lagsir sliding door.. kena la sikit dengan warna day curtain tu kan.. 

untuk dapur pulak, kami beli blind warna hitam ni.. ha, kalau kena air, takde masalah basah ke apa... lap jer.. blind ni kami beli 2, satu kat dapur dan satu lagi...


dekat sini... saiz kedua-duanya tak sama.. yang kat sini lebih panjang.. 6" kalau tak salah.. yang atas tu 4"... 

erm, itujela touch yang sempat saya buat sekarang.. pasni nak fokus untuk kemas rumah plak.. haha.. .. barang-barang banyak yang masih dalam kotak..esokla saya kerjakan tu semua...

Comments

Masya said…
cantiklah langsir² tu... lama dah x jejak nilai 3 tak berkesempatan huhuhuhu
syawalsimpsons said…
bestnya kerjakan umah baru ni...mesti excited kan
izan mama mia said…
selamat mengemas yer..dh siap ker...
QasehnyaRania said…
bestnya. duduk rmh sndiri.sy nak buat langsir 2,3 lapis cm tak berbaloi sbb duduk kuarters kan.