Cermin kereta retak

Salam semua,

perkara ni berlaku minggu lepas.. masa tu kami dalam kereta, konon-kononnya nak berjalan-jalan la petang Ahad tu. Macam biasa, kami takde arah tuju. Gerak je ke mana nak pergi. Tetiba hubby kata nak jalan-jalan kat KL. Saya tak kisahpun sebab kami memang fail sikit kalau jalan kat KL. Jadi dengan berjalan-jalan camni boleh kenal jalan-jalan kat KL tu. Tapi belum sempat kami gerak ke sana, tetiba Irsyad hilang imbangan. Entah macam mana dia boleh plak tersondol cermin depan tu. Terus jadi camni...


masa tengok retak, yang paling saya risau kepala Irsyad la, takut luka.. tapi alhamdulillah...dia tak cedera apa-apa pun, bengkak takde, merah pun takde. Terus hubby ke kedai kereta. Nak tukar tu mau RM450-RM500 gakla. Dah la time kena tu poket tengah kering. Tapi nasib baikla cermin saya ni ada cover insuran. Boleh la claim, cuma saya tak pasti la lepas ke tak sebab ni kecuaian  kesalahan sendiri kan. so, tengokla macam mana nanti. harap-harap lepas la.

Comments

IntaNBerliaN said…
kja, biar betoi.. xkan terhentak kepala pun cermin blh retak camtu.. bkn ke cermin kete tu tebal...? kuat ke terhentak.. mcm pelik lak irsyad terhewntak kpala sampai cermin kete retak..
@IntaNBerliaN haha, betul.. tapi dia pun takdela terhentak kuat, macam kena jentik camtu jer..k.ja pun pelik cmner leh retak.. (kereta Malaysia kan, huhu) nasib baikla cermin tu 2 lapis, so, elok lagi..
Mimi Azirah said…
Adoiii nsb baik irsyad xde pape...
sal ya said…
Nsb baik xpe2.