Irsyad belum bersedia ker?

salam semua...

semalam masa dalam kereta, tengah main-main dengan Irsyad saya sajer tanya dia.. "Nak baby tak? Mama ada baby.. (sambil tunjuk perut..hehe).. dia yang tengah hisap botol time tu, terus lepaskan botol susu dan menangis... hahaha.. bila abah dia tengok dia camtu.. lagi seronok la abah dia sakat dia... 

abah dia cakap "Mama ada baby, nanti Irsyad tak leh tiduq dengan mama dah.. Irsyad tiduq dengan Abang Lan.. Mama dan Abah tiduq dengan baby.." hahaha.. lagi kuat dia meraung... Idlan plak dok ulang cakap.. "mama, nak baby..."... adoi, sorang nak, sorang tak nak...hahaha.. pastu hubby tanya..Irsyad tu paham ker apa yang dia cakap? pulak dah..hahaha... saya bagitau la.. paham la kot.. kalau tak,takkan dia meraung camtu kan..lagipun sebelum-sebelum ni saya pernah jer ambik baby dan sakat dia.. memang dia tak bagi pun...ha, jangan kata baby.. abah dia nak manja-manja dengan mama dia pun tak boleh.. hahaha.. kadang tu sajer jer kami sakat dia... seronok plak sakat dia camtu...

erm, teringat dulu.. masa Idlan dulu pun dia tak suka jugak.. so, masa saya pregnant memang saya susah hati kalau Idlan tak leh terima lagi kalau dia ada adik.. tapi alhamdulillah... lepas jer bersalin, Idlan datang senyum-senyum tengok adik dia... mungkin Irsyad pun akan macam tu kan?? tapi buat masa ni saya belum lagi plan nak ada anak lagi...keadaan ekonomi belum mengizinkan...banyak lagi hutang yang perlu diselesaikan.. memangla setiap anak ada rezekinya.. tapi saya taknakla sampai nak beli keperluan harian pun tak mampu kan...tapi kalau dah terlekat, saya terima je la...dah Allah bagi kan...so, buat masa ni saya nak tumpukan kat Idlan, Irsyad dan hubby dulu... bila semua dah stabil.. insya allah.. ada la tu..hehehe..

Comments

IntaNBerliaN said…
ololooo kakja ni... xdalah sampai keperluan harian pun xleh nak beli... ehehhe

jgn risau la kakja, kewangan ni sebenarnya bergantung pada diri sendiri utk menguruskan duit... beli seusatu ikut kemampuan kita... contohnya kereta, kalau gaji kecik, nak buat apa beli kereta yag sampai bulanan nak kene bayar 6 7 ratus kan... tapi tak yah risaula... lagipun nampak mcm mahat dah mula pandai menguruskan kewangan tu...
larr...ingat dah ada tadi jaa....:)

biasalah, budak2 mcm tu lah, dah ada adik nanti sayang dia. Irsyad ni baya anak akak Arif ke? Arif 4 tahun...:)
irsyad baru 2 tahun kak yus.. Idlan yang sebaya Arif.. hehe
Klu ada bby tu btmbah2 rezki..insyaAllah..