Jamuan Raya Blogger Cute Mum

August 18, 2014

salam semua...

hari sabtu yang lepas asalnya banyak rancangan sebabnnya banyak open house plak haritu.. kebetulan hari Ahad esoknya hubby aka kursus kat Plaza OSK.. so, kami keluar awal untuk mencari kat mana Plaza OSK tu.. maklum ler kami ni area KL memang lemah sikit... nasib la ada Waze.. apps ni sangat-sangat membantu kami....cuma kena pastkan hp korang sentiasa ada bateri la..hehe... pusing punya pusing rupa-rupanya plaza ni dekat KLCC jer rupanya.. kalau situ hubby tahu la.. dia dah 2,3 kali jugak kursus kat situ...

so, lepas tu, kami terus ke destinasi seterusnya.. rumah pertama iaitu rumah Uyun a.k.a Cute Mum... tahun lepas masa Cute Mum buat open house saya tak dapat pergi.. padahal masa tu rumah dia dengan rumah sewa saya dekat giler.. tepi hidung jer..hahaha... tak ingat plak sebab per tak dapat pegi.. hubby kerja kot masa tu... so, tahun ni, harusla pergi kan.. dah lama kenal tapi tak pernah bersua muka... 

sampai-sampai jer... terus rasa segan....hahaha.. yela.. dahla tak pernah jumpakan.. tuan rumah kenal ker tak saya ni..hehe.. kang kena halau plak..hehe... sampai-sampai jer terus cari cute mum.. ala comelnyer.. tecik jer orangnya....suara pun comel, ayu gitu...heheh... masa sampai tu, blogger yang ada hanya cik Nad a.k.a Nad MamaZN... diorang dah siap makan dah...sembang-sembang kejap rupanya Nad tunggu sorang lagi blogger..hehe sapa lagi kalau bukan cik Sue a.k.a Suraya SyawalSimpsons... 

erm, saya tak pernah jumpa jugak Sue ni.. cuma kadang-kadang chatting kat FB dan kat blog ajer.. kalau ikutkan kitaorang patutnya jumpa masa raya haritu lepas biras saya cik Ina a.k.a IntanBerlian set untuk jumpa kat rumah MIL kitaorang tapi keadaan tak mengizinkan... so, nak la jumpa Sue haritu... alhamdulillah... dapatla jumpa jugak dengan jemah tue... hehe.. tak sangka plak saya.. ayu sungguh suara cik Sue ni..heheh.. kalau orang tak kenal mesti tak percaya yang dia ni selengge..hahaha...

masa kat jamuan tu, saya tak sempat nak ambik gambar...sebabnya si kecik Irsyad tu tak duduk diam...kejap-kejap hilang... pantang lepa... tau-tau dah main pasir...Idlan pun lebih kurang jer...nak makan pun terbantut... tapi nasib la tuan rumah ada ambik gambar..hehe.. adala jugak kenang-kenangan..

adeh, muka tak sempat nak ready.. tu yang muncung mulut tu..haha...buruk benor gayanyer...

anak-anak? ni ha...

sibuk dok kejar kucing...Idlan tu nak baling kucing dengan pasir la tu... nak dekat tak berani...

erm, takat ni je la entri untuk jamuan raya hari ni...lepas jamuan ni kami terus balik sebab ada 1 lagi rumah jiran plak pastu... ingatkan nak ke rumah kawan hubby tapi dah tak sempat.. sudahnya kami balik terus..hehe... plan konon-konon nak ke open house ustaz Shauki malam tu pun tak jadi.. hubby tak larat..hehehe...tup-tup rumah kami plak yang disinggah orang.. haha.. layankan ajer...

You Might Also Like

10 comments

Instagram

Subscribe