Smart Shopper - Pilihan saya..

salam semua..

ha, harini saya nak cerita kat korang... dulu saya blogwalking kat blog sapa ntah.. dah lupa dah... dia la yang perkenalkan kat saya aplikasi ni.. Smart Shopper... suka sangat... apps ni sangat membantu kalau korang nak survei harga barang kat pasaraya macam Giant, Tesco, Econsave, Aeon Big dan banyak lagi... tak percaya? ha, korang tengok ni..

korang nampak kan ada 5 ikon kt situ... gambar bawah ni utk yg icon cam kotak tu...
kat sini, dia dah asingkan ikut kategori... so, korang boleh pilih kategori yang korang nak...


ni plak, icon ke2 (gmbar kedai).. ini adalah promo apa yang ada kat pasaran.. so, kat sini pasaraya berubah-ubah.. kali ni saya perasan Econsave takde..

ha, kalau korang klik icon ke3 tu.. akan keluarla katalog-katalog ikut pasaraya yang korang nak.. best kan? kalau kat rumah korang yang selalu sampai 1 atau 2 katalog jer.. dengan apps ni korang leh tengok macam-macam...

icon ke4 ni plak adalah list yang korang nak tau.. so, ni la list yang saya nak tau..hehe.. boleh tengok mana yang murah.. so, boleh beli...

contoh, macam yang ni..

ha, nampak.. korang boleh compare harga dengan pasaraya lain...bestkan? so, apa tunggu lagi.. korang buka playstore.. pastu download apss Smart Shopper ni.. cari icon ini yer:


ops, sebelum terlupa.. katalog ni ada tarikh promo dia.. so, kalau dah lepas tarikh tu, korang pastikan dia update sehingga masuk promo terbaru yer.. kalau tak, harga tertera dengan harga kat pasaraya tak sama plak.. hehe..oklah, moga bermanfaat pada korang semua...hehe



Comments

syawalsimpsons said…
boleh la sue try nanti kan..menarik jugak ni..
NurulAfiqah said…
tmpt sy selalu shoping brg dpur n brg2 nurul xda tersenarai dlm tuh..hihihi

Mimi Azirah said…
thanks share