TV Screen LED Retak

Salam semua,

Semalam, si Hero sorang baling bekas air, terkena plak kat skrin tv.. adeh, tak sempat saya nak buat apa.. masa kejadian saya jer kat rumah.. hubby takde..dan benda tu pun terjadi depan saya..cuma saya lambat bertindak..huhu.. so, memang salah saya la...


nampak tak kesan retak tu? actually retak dalam jer.. 


ni pemandangan bila tutup astro..huhu...tv ni baru 2 tahun pakai...nangis kalau kena beli baru.. tapi rasanya memang kena beli baru pun... sebab bila saya google, hasil carian mengatakan kalau nak repair kos dia lebih kurang 70% harga TV... so better beli baru...huhu..

ni yang rasa nak pakai TV lama (yang jenis besar tu).. yang tu tahan sikit kan? hahaha.. actually TV lama saya ada lagi..tapi sejak pindah ke rumah baru, TV pun hubby tukar baru..so TV lama tu tersimpan jer la dalam stor sebabnya kami tak pasang aerial utk TV tu.. 

erm, tengokla nanti saya bawak gi kedai dulu.. tapi nampak gaya sementara ni kenala pasang TV lama tu..

p.s: siapa pernah kena pengalaman camni? apa yang korang buat?

Comments

LYAfrina said…
adoi...nk tv baru la ni
adianiez AIDA said…
pernah jadik kat member aida.
tak boleh repair :(
dia beli baru aje...
sebab tu aida hati hati.
selalu warning anak-anak jgn baling brg kat tv.
nurerna hazwani said…
Pergghhhh!!! nasib baik bkn retak seribu.

Aduh sy pon baru ari ni kena ..ank tendang bola kena tv...bru bli 2 bulan..samalah hubby xde gak g keje...huhuhh.. u punya tv dh repair blom? Brp kosnye?
Dh repair belom..? Saya baru je mengalami masalah yg sama ank tendang bola...brp ye kos nk baiki?boleh share x?
@Harteany Samilanbelum repair.. dah tanya kedai.. dia kata kalau retak, better beli baru jer sebab harga repair dah macam harga tv baru.. huhu..
mummyaliff.blogspot.com said…
huhuhu...baru terjadi kat saya. skrin pecah. anak baling kereta mainan. tak sempat nak halang. tv baru beli jugak. tak sampai 2 tahun. risik2 dgn mmber, depa ckp "beli je lahhh yg baru. klu repair pun, harga dah nak dekat dgn yg baru. pastuh belum tentu tak rosak balik dalam 3 4 bulan"... rabak lagi poket ku...
Budak Jahat said…
Smlm screen led panasonic 32inci aku pecah.bru 2bln beli.bila aku tngok je screen pecah tetiba dada aku pun trasa nk pecah gak. 2bln tu.pecah pale aku.tepasa gak la bli bru lg.
Nur Nurrul said…
Tv saya smart screen panasonic..ngam2 2thn pakai..anak baking toy..retak kt tepi..ckit2 lama2 bnyak...nk repair..tnya panasonic kos 2200..tak termasuk gst...dilema btl...nak baiki atau tak..sayang kan