Ya Rabbi... Pelupa Tahap Gaban...

salam semua...

sebenarnya nak buat entri pasal ni malam tadi tapi biasala.. bila kat rumah, mana ada masa nak online...
pastu lupa dah pasal hal ni.. tadi terbaca entri Sue pasal Alzheimer...terus teringat pasal hal semalam... bila dipikir-pikirkan.. nak gelak ada, nak nangis pun ada..
ok, camni ceritanya...

pagi semalam, hubby bagi saya bawak motor ke tempat kerja sebab saya kena handle kursus.. tapi bukan bawak dari rumah.. motor tu dah ada kat ofis dia.. so, bila sampai jer ofis dia, dia bagi la motor tu... seanng saya nak ke mana-mana nanti.. lagi pun saya ni tak reti / takut nak bawak kereta... so, saya pun bawak la motor tu pagi tu... masa kursus tu, punya la saya boring.. terus mesej hubby mintak laptop..nge.. boleh buka fb / blog sambil-sambil jadi urusetia kan...

tengah hari tu, saya balik ke ofis hubby untuk ambil laptop... pastu hubby cakap dia nak guna motor plak pastu.. so, dia hantar saya balik ke tempat kursus... lepas kursus tu, tengah siap-siap nak balik.. saya cari kunci motor.. ha sudah.. mana plak saya letak.. muka dah cuak tau.. tetiba hubby call kata dah sampai... baru teringat yang motor tu ada kat dia...fuh, selamat saya... nasib baik tak hilang... CUAK giler saya masa tu.. lepas naik motor tu, terus saya tergelak-gelak.. giler pelupa la saya ni... benda macam tu pun boleh saya lupa... dalam masa yang sama, saya juga terpikir, naper la penyakit lupa ni makin teruk.. makin hari makin kronik.. masa tu saya mula la sedih.. sakit apa la aku ni...

hari ni bila terbaca entri Sue, mula la saya terpikir.. adakah saya ni pun bakal pengidap penyakit Alzheimer tu? nauzubillah... 


Comments

syawalsimpsons said…
insyallah bukan penyakit tu..mmg dah jadi habit kiter kot...mcm en asbeen sue tu..baru cakap 10min yg lepas..bila tanya balik..dier lupa..sebab bukan jenis yg tak tumpu 1 benda tu
Masya said…
kene makan kismis banyak lg ni.. elakkan minum air ada semut hahaha ..

saya rasa saya pun sama jer.. mmg kdg2 mudah lupa hahahaha
Haryati Faizal said…
hihi...memikir byk sgt la tu..smpi lupa
AyuIdayu said…
KENA MAKAN OMEGA BANYAK2 TU...hihii..

www.ayusihatanggun.blogspot.com
Mimi Azirah said…
seriau kan bile brg ilang..padahal kite yg lupe..smela ngan sy nih jaa...cpt lupe...
Fiza Rahman said…
Saya dah lama dpt penyakit lupa ni. Makin menjadi2 lepas dah anak 3 nih ☺☺. Dah 2 kali kunci keta tertinggal dalam keta. Nasib parking kat office jer. Klo pangking kat tempat awam. Memang selamat lah.
uNa said…
harap harap semua ok la..lupa tu biase je..tp jgn smpai lupa yg kuasai kita