rumah oh rumah

July 05, 2013

salam semua...


lama tak update.. sibuk kan benda lain..huhu.. berhabuk blog saya ni...ok, nak citer sikit kat korang yang sudi baca entri saya ni...

saya pernah citer kan yang saya ada beli rumah lelong haritu...erm, alhamdulillah... loan dah diluluskan.. dan kami kena start bayar mulai bulan ni... dalam dok seronok nak masuk rumah baru, ada pulak hal lain yang timbul...masalah datang dari tuan rumah asal...awal bulan Mei haritu kami da pergi jumpa dia... dia dah maklum la yang rumah dia kena lelong.. dan dia pun dah dapat rumah lain untuk sewa..(kesian kan??) tapi dia nak tunggu semua setel dulu baru dia keluar... 

so, saya ingatkan by the time kami setel semua, dia akan pindah...rupa-rupanya tak... bila kami bagitau dia, dia kata rumah yang dia nak sewa tu dah ada orang duduk... so, dia mintak tangguh sampai hujung bulan Ogos... aduh, bajet lari la sebab rumah sewa pun nak kena bayar, rumah yang dah beli pun nak kena bayar... nak-nak plak nak raya ni.. 

naper la ko tak sewa awal-awal rumah tu kalau dah tau rumah ko tu dah kena lelong??? kalau kami tak lepas loan pun, rumah tu tetap akan dibeli oleh orang lain... ko pun dah takde hak nak dok situ lagi... nak paksa diorang keluar pun kesian tapi kalau tak paksa kami plak terseksa... so, my hubby mintak dia bayar "sewa" la sebab nak cover duit sewa rumah kami sekarang ni...dia setuju dan harap-harap dia bayar la..

erm, kalau korang la.. korang buat camner? kalau ikutkan harga rumah yang kami kena bayar tu lebih mahal dari harga rumah sewa tu.. tambahan pula saya survey-survey kat tenet harga rumah sewa kat area tu lagi tinggi dari harga yang saya mintak dia bayar.. so, takpe kan? kami nak tolong dia.. dan harap-harap dia pun akan tolong kami...



You Might Also Like

10 comments

Instagram

Subscribe