seharian saya lemah....huhu


salam semua.... hari ni saya pergi ke klinik untuk checkup pregnancy  saya nih....
disebabkan ini bukan klinik yang sama masa preggy Idlan dulu, so saya jadi blur-blur sikit... sebab tak tau camner procedure yang betul....

actually, masa sampai jer kat klinik tu, perut saya dah pedih mintak diisi.. so, saya makan la nasi lemak sikit... tapi malangnya sakit perut tu tak hilang jugak....tapi bila dah masuk untuk checkup, hilang semua sakit perut.... cuma yang tak bestnya, masa nurse tu nak ambik darah, cucukan yang pertama tak kena pembuluh darah... so, darah tak keluar tapi sakit yang saya dapat..huhu...terpaksa la dicucuk kali ke-2....nasib baik kali ni betul tempatnya.....

pastu procedure lain-lain macam biasa la.... dan saya mintak ubat 4 jenis, saya tak nak obimin sebab dulu kalau saya makan ubat tu, confirm muntah lepas 2,3 jam....nasib kali ni doc tu bagi.. kalau kat klinik lama, diorang suruh telan jugak obimin tu yang akhirnya saya letak jauh-jauh dan tak sentuh pun...

balik ke office, sakit perut melanda lagi... terus saya makan... alhamdulillah, lepas makan, hilang terus pedih perut tu....dalam kul 3, saya makan la ubat yang doc bagi....kul 4 saya dah rasa loya tekak... tak lama pastu saya muntah....erm, mungkin saya tak leh makan ubat Vitamin B Compleks @ Iron....sebab lepas telan ubat tu la, saya rasa pening-pening sikit....sejam kemudian saya muntah lagi....aduh, penat betul... sampai kosong la perut ni, asyik muntah ja....nampak gaya terpaksa la saya stop dulu makan 2 ubat tu..yang saya berani nak telan pun Asid Folik dan Vitamin C jer....huhu....

mungkin bila saya dah cukup berani baru saya akan makan ubat Vitamin B Compleks (bau yang pelik) dan Iron (besar la, susah nak telan) tu kot..huhu...

tengokla dulu camner k...

Comments

IntaNBerliaN said…
sy dulu xleh mkn asid folid.. hbs alah blh telan cam biasa...
Zie said…
emm sabr jelah time2 gini memang menyiksakan.. mudahan di permudahkan segalanya
fieda said…
dugaan..dugaan....kuatkan semangat ok..
SeputihSalju said…
siannya kak ja..xpa2 mkn ubt yg blh telan dulu...
iyka syafika said…
semoga akak dan bby shat walafiat..amin2..

p/s: akak...heheheh.done click ur churp2..hope akak sudi klik yg sy punya..hihihihi..malu~~
uNa said…
lame x join ga..btw, thniah nk dpt bby br ea..