kusangka baru 9 minggu.. rupa-rapanya dah 11 minggu...


ha, minggu depan dah 12 minggu, which mean dah 3 bulan.... harap-harap lepas tu, takde dah sakit kepala + pening-pening + muntah-muntah.....

hehe, actually tadi saya pergi klinik sebab nak scan pregnancy... kawan saya cakap kalau tak confirm bila last first day period tu kena pergi scan masa awal-awal lagi... dan kebetulan masa saya bawak Idlan pergi checkup dulu... nurse kat sana pun suruh saya scan dulu pastu baru leh buat buku merah tu....

alamak, pic tak jelas plak... takpe la..

masa Dr. scan tengok baby tadi, dia tengah menjulurkan kaki dia...sempat tengok dia gerak kejap jer.... my hubby takde masa tu sebab dia pergi solat jumaat (hai, dia selalu miss benda-benda macam nih)....excitednya saya masa tu hanya tuhan yang tahu...hehehe...

so, kalau sebelum ni due saya 27 September, sekarang nih due saya dah jadi awal iaitu pada 13 September.... masa Idlan dulu, dia keluar awal 2 minggu dari tarikh due... kalau ler yang ni pun jadi camtu, harap-harap bukan ler time raya..hehe..nanti jadi macam biras saya.. tak dapat nak beraya...hehe...dan kalau boleh kali ni saya nak anak saya ni perempuan ler plak... tapi kalau lelaki jugak nak buat macam mana kan???

lagipun, kalau ikutkan family saya hanya kakak sulong saya sorang jer yang dapat anak seorang perempuan, 2 lelaki.. yang lain-lain semua kalau perempuan, semua perempuan.. kalau lelaki, semua lelaki...ha, kesian jugak kat kakak-kakak dan abang saya yang lain...tapi takpela..dah rezeki camtu yang Allah bagi kan... redha jer la...
 

Comments

fieda said…
la...dah beso rupanya...ina tak dapat beraya erk masa bersalinkan alisha...?
Cute Mum said…
eh.. dah lebih kurang dengan due date cute mum.. ikotkan doktor dari 1st day period, due 16 sept.. bila scan nanti tak taulah.. syoknya dah dapat tgk baby..
IntaNBerliaN said…
Kalau sepasang alhamdulillah.. tp kalau tak sepasang takpa... boleh cuba lg sehingga berjaya..hihii
Jaa said…
@fieda: aa, dia tengah berpantang masa tu kak...

@cute mum: hehe, kalau betul la, sama la kita...
Zie said…
dah 3 bulan kejap je sekarang ni... tup tup dah beranak...
profmie said…
wah..tahniah..muge kndungn tu sume selmt...
Salam Jaa..Tahniah pregnant.Suka dgr kawan2 pregnant ni.Semoga diberikn kesihatan yg baik sepjg kehamilan ni ya.Aminnn
SeputihSalju said…
kalu dpt pmpuan leh la geng gan nurul n alisha...hihihi.
Cik Rose Cute said…
bestnya tengok baby dalam perut...nanti jaa gan cute mum baby sebaya lah ya...hihihi seronok dengar orang nak dapat baby nie...
izan mama mia said…
seronoknya...pregnant lagi...moga kandungan sihat tak kisahlah lelaki ke perempuan asalkan sihat...
hai salam kkenal ^-^