2nd time minum air gula...

June 29, 2012


salam semua,



pagi tadi saya pergi klinik untuk minum air gula "kegemaran ramai" tu untuk kali kedua.... sakit tekak saya dibuatnya.. lepas habis minum, terus pening, nasib kali ni tak pula saya sampai muntah-muntah.... pengalaman pertama dulu, saya muntah (tapi tu lepas habis check up la)... kali ni cuma sekadar pening-pening lalat jer...air gula yang saya minum warna hijau macam dalam pic kat atas...ergh, kembang tekak bila terbayang rasa dia macam mana...

 peringatan untuk saya di masa depan: jangan biarkan diri kita kena kencing manis kalau tak nak anak kita nanti plak kena minum masa diaorang pregnant...(kalau ada anak perempuan la..hehe)

hari ni dah 29 minggu dah usia kandungan saya....perjalanan proses hari ni lancar walaupun agak lewat jugak siap sumanya... cuma berat saya naik 1 kg dalam masa 2 minggu... so, kena berhati-hati la jawabnya.. sebab kalau lepas ni naik lagi kena jumpa doktor la jawabnya... pelik betul saya, saya makan takde la beriya sangat..sekadar mengisi perut je pun tapi berat kali ni naik mendadak jugak... masa Idlan dulu, ok jer...

dan saya baru perasan, dekat buku rawatan saya yang ada dalam simpanan diaorang ada sticker warna kuning... dia tulis GBS +ve.. tapi kat buku pink saya takde plak sticker tu...erm, baru dok ingat kali ni buku saya ebas sticker sebab dulu buku saya dah ada sticker hijau tu (HB < 11)... erm tapi saya tak tanya la plak sticker kuning tu melambangkan apa...korang pernah dapat tak sticker warna kuning? ni kiranya kes berat ke ringan? hehe...

oh ya, tadi nurse tegur, kuatnyer baby saya bergerak masa dia tengah check perut saya...hehehe...nurse dah start suruh saya kira pergerakan baby.. dia tulis start 30/6... boleh plak saya ingat hari ni la 30/6 tu... so, saya dah siap kira dah tadi..haha... pukul 10.55 pagi dah cukup 10 kali pergerakan.. erm, macam mana tu ek? kiranya esok nak kena kira balik ke?

You Might Also Like

5 comments

  1. hai...
    selamat minum air gula tu ye... sy pernah minum masa ank 1st dulu, sebab berat naik byk gak.. tp terkebil2 nak abiskan. Mujur masa anak kedua tak ada kena minum..

    ReplyDelete
  2. oklah tu dkt kol 11 dh hbs.. normAL LA.. SBB SY PUN MMG GITU GAK TIME ALISHA DULU... :-)

    kira hari2 la yang.... so, 30/6 tu kira semula la,... hihii jgn terlupa kira lak yer.. :-)

    ReplyDelete
  3. huk huk tak tak dapat bayangkan kalau zie yg minum.. sib baik tak kena hari tu.. huhu

    ReplyDelete
  4. msa peknen hritu lngsung tk mnum air gula..selamat..!

    ReplyDelete

jangan lupa tinggalkan jejak korang di sini yer...

Instagram