hantu ker? bukan kot...

citer hantu la plak...tajuk cam pelik jer kan...sebenarnya aku nk citer pa yg jadi semlm...

semlm dalam kul 11.30 mlm..idlan tgh tdor, aku plak tgh basuh pinggan mangkuk masa 2, husband aku plak tgh solat....so, tgl ler idlan sorg2.... tiba2 dengar dia menjerit... aku igt nangis biasa jer... so, aku jenguk ler kenapa... masa 2 aku tengok dia tengah terkapai2... kaki n tangan dia terangkat ke atas sambil menjerit nangis... aku mula x sedap ati...

so, aku tinggalkan urusan aku 2 n terus pg dekat dia.... bila dh sampai, aku tengok dia menangis n mata dia memandang ke atas.... aku dukung dia, try pujuk dia...tp xde respon, aku try bg susu, sama jugak..xde respon... aku peluk dia n sambil2 tue aku baca ler ayat2 ckit tp masih xde respon...dia masih lagi menjerit n menangis takutkan something, dia masih lagi tengok atas... husband aku plak igt xde pa2..relaks jer dia tengok idlan... suruh pujuk ler, suruh bg susu ler...last2 aku suruh dia plak pujuk n suruh dia baca pa2 yg patut....

masa husband aku baca2 tue baru ler idlan pandang aku.... n dia mula menghulurkan tangan kt aku.... masih lagi menangis....mula2 td, dia x pandang pun.... aku peluk pun x pandang aku...sekarang baru ler dia pandang... lepas aku ambik dia dari abah dia, terus dia senyap...

sebenarnya ni kali ke-2 jadi macam ni... 1st time dulu...aku n dia jer ada kt umah... masa dia nangis 2, aku ingatkan semut masuk telinga ker per.... tp pelik sebab dia x gerak... kl kali ni tangan n kaki dia terkapai2.... masa 1st time dulu, tangan n kaki dia x gerak... n kepala dia masa 2 berpaling ke kanan..pun x gerak...hati aku kata mungkin masa 2 dia kena tindih tp otak aku cuba berfikiran positif...mungkin dia salah urat kot sb tidor kepala paling ke kanan....tp xtau ler betul ker x...so, aku baca jerla pa2 yg patut...pastu baruler ok...

erm, kl korang ler, korg pikir ker cam aku pikir?

Comments

IntaNBerliaN said…
Ntah.. mungkin blh terfikir mcm tu gak kot.. huhuu

Nanti2 k.ja selalu la bc yasin.. kalu tak pun pasang je surah yasin tu..biar berkumandang sikit surah tu kat rumah kita... mcm sy, pasang kt hp je..

Nsb baik mahat ada.. kalau tak lg gabra kan..
Ermmm klau baby mata pandang atas tu org tua2 kata mcm tulah mesti ada sesuatu yg dia nmpakkan...bacalah ayat2 suci tu bila jadi macam tu jgn kita pulak yg takut nnt jadi lainlah pulak !
Jaa said…
@IntaNBerliaNerm, sb ni bkn 1st time... so xler gabra sangat...hehehe...
IntaNBerliaN said…
hehe.. k la dah ada pngalamn sblm ni kan... sy ni xda pngalmn tu lg.. tp xminta pun ada.. takyah ada pngalamn tu lgsg pun xpa... ;-)
akuzle said…
mungkin gaks ader something tuh... kener tnya org2 tua psl neh if surah yasin pon x jln...