mama sayang idlan...


dalam kul 5 petang semlm, aku bagi idlan makan biskut..ala, biskut yg suma baby mkn 2 ler... sedap biskut 2...seronok ler aku n suami aku bagi dia makan....abis ler seketul biskut 2....tp dlm setengah jam pastu, aku tengok ada bintik2 merah naik kt dagu dia... aku igtkan ckit jer.... pastu aku pun basuh ler kawasan mulut dia... pastu, aku tengok dia mula gosok2 mata... ckit, ckit dan lama2 terus gosok sampai nangis2...merah dh mata, pipi n dagu dia..kesian.. menjerit2 dia gatal... pastu aku xtau nk bt per... so, sku try tenangkan dengan cara menyusu dia... mula2 2, susah la jugak... pastu lama2 dia terus tertidur....( dgn aku skali...huhu)

kul 7, aku terjaga..aku tengok bintik2 kt muka dia dh kurang...kt leher ada ckit tp dalam ati igtkan dh okla kot...x lama pastu, idlan pun terjaga jugak n dia start menggaru balik...time ni aku perasan, kt leher, ketiak n celah kangkang dh naik bintik2 ni... kl ni, dia menangis lagi kuat dr td... aku dh buntu xtau nk bt per.... so, aku n husband bagi dia mandi dulu sebelum kami ke klinik...

masa husband aku tengah solat, aku pegang dia...dia menangis sampai aku x tahan nak tengok... last2, aku pun menangis sekali...idlan yg tengah nangis 2 terus senyap tengok aku nangis....lama dia perhatikan aku....mungkin dia heran kenapa mama nangis.... pastu, dia sentuh pipi aku....tengok aku... terharu aku masa 2.... aku tanya dia.. kenapa tengok mama camtu...dia tengok jer.... pastu dia letak kepala dia kt bahu aku....aku peluk dia erat2...

lepas husband aku solat, dia bagi air untuk lapkan kt badan idlan, pastu aku bg idlan kt dia sb aku plak nk solat....masa 2, idlan mula menangis balik.....sedih sangat masa 2...habis jer solat, kami terus ke klinik...dlm perjalanan, idlan senyap jer....sampai di klinik, dr bagi ubat sapu n ubat makan..tp masa ni aku tengok bintik2 2 dh xde..merah2 jer yg tinggal... idlan pn dh x nangis...

aku sekarang jd takut nk bg dia makan..huhu...x sanggup tengok dia meraung mcm semlm... silap aku, aku x bg dia test ckit dulu....lepas ni, aku akan lebih berhati2....

idlan, mama sayang idlan....

Comments

IntaNBerliaN said…
Ala.. siannya idlan.. takpala.. benda dah berlaku..sekurang2nya lepas ni kita akan lebih beringat..

Saya faham perasaan kak ja masa idlan sentuh pipi tu.. saya selalu merasainya.. kalau kak ja pun berpeluang duduk rumah macam saya... banyak lagi moment2 yang indah sebenarnya kak ja... semua tu akan buat kita lebih2 lagi sayang + terharu kat anak kita...
WanIE said…
kesian idlan.kak wanie pun syg idlan
nia hazarina said…
alolo . sheannye tart idlan . haha . terkejutt kuds bca entry ateh neyh . nsibb idlan da uke . btw . wndu gler bafaks tart idlan . da besaa kuds dy kann . bla lhaa mulea na jmpe dyy ! hahax !