pssst...ada benda saya nak bagitau korang nih....


sejak minggu lepas saya kerap rasa pedih ulu hati, asal lapar jer mesti sakit....pastu mula la saya nak muntah-muntah, mual-mual....perut dah masuk angin kot...nak makan pun dah tak lalu...akhirnya tengah hari tadi saya pergi le klinik... bagitau ler saya sakit per...pastu doktor suruh buat ujian...tunggu punya tunggu akhirnya keputusan keluar... agak-agak korang aper?

POSITIVE!!!!!!!!!
ya, saya pregnant....
saya tak ingat tarikh last saya period so anggaran je la ni..dalam 6-7 minggu Dr. cakap...

alhamdulillah, walaupun saya tak bersedia lagi sebenarnya tapi dah rezeki Allah nak bagi kan...petang semalam kawan coursemate saya dulu bagitau dia n sorang lagi dah pregnant... siap ajak saya lagi tu... tapi saya cakap ler, saya lambat lagi kot... tapi dalam hati kata mungkin saya dapat join diorang....

camner saya tahu?
sebab masa saya ngandungkan Idlan dulu pun saya sakit camni jugak... gastrik...Dr dah bagi ubat dah tadi...sebab tu saya syak saya pregnant jugak...tapi kan saya rasa saya nak buat second test la... mana nak tau kot2 salah ker? perasaan saya masa sekarang ni ..hehe..tak tau la nak cakap...gembira ada, takut pun ada...

erm, dah tak leh nak pikir dah per lagi yang saya nak stori kat korang..haha...
to my biras, jangan marah ek...sebab k.ja mendahului pulak...hehe

 

Comments

fieda said…
jaa plk...haha..bru pas bca entry cute mum...tahniah yer jaa..kak fieda hrp penyakit ni berjangkit la kt ina plk..sian dia..
IntaNBerliaN said…
hahhahah.. seronok saya sebab kata2 saya menjadi kenyataan.. hihii... br lah best... harap2 lps ni giliran saya lak... br ada geng nak smbang..hihiii
IntaNBerliaN said…
hhahahh.. prgnant ni penyakit berjangkit ek kak fieda... bukan penyakit sbb buatan org ke...hahahhah... saya pun nak berjangkit lah jugak... pas sikit virus tu kat saya kakja...hahhahahha
Pwincess sarah said…
tahniah ye kak.. :)
nanakimie said…
congrats sis:)
wah..congrats jaa..
syok la idlan nnti ade geng, hehe.. ^_^
fazzlim said…
tahniah k.jaa...
seronok la idlan dapat adk lps ni :')
Cik Rose Cute said…
Ramai betul orang pregnant ya...Tahniah ja....
ummi anum said…
Tahniah jaa...sukenya dengar kwn2 pregnant..bila lah rezeki saya..
Zie said…
Syoknya.... emm betul tu berjangkit nih.... Ina bersedia yer...
Izan Ishak said…
tahniah jaa...blm terlambat lagi kan! jadi genglah kita ye...