13 April 2012- Genapla usiaku 28 tahun...





salam semua....

haha, arini dah 17 April baru nak stori pasal birthday saya yang jatuh pada 13 April Jumaat yang lepas....haha...sorila...masa tu saya kat kampung..sibuk sikit...tak sempat nak ngadap blog...

actually, takde pada yang menarik pun.. cuma adik ipar saya yang paling bongsu tu la yang ingat birthday saya.. asyik dok tanya "esok birthday k.ja kan?"....saya anggukkan jer kepala...bukan per, saya tak nak husband saya dengar...sajer la saya nak tengok dia ingat ker tak... pastu, malam khamis tu dia tanya lagi..saya jeling tengok hubby..dia tak dengar kot... saya iyakan jela... tak lama lepas tu hubby saya cakap " nasib baik adik bagitau, abang tak ingat esok birthday ayang.." sambil sengih-sengih.... aduh, dengar plak dia... rosak rancangan saya...haha...bukan per, kalau dia tak ingat jugak, siapla..mau saya merajuk satu hari..haha

keesokkan harinya, (hari birthday saya la)... bangun pagi jer terus saya cakap kat hubby..."abang tak wish pa2 pun kat abang" saya bukan per, tak nak orang lain sebut dulu sebelum dia...haha...ngada-ngada...dia pun wish la selamat hari lahir... pastu siap pergi kat adik2 n my MIL cakap ..."hangpa tak wish kat k.ja ka? birthday dia ari ni"..haha, malu saya..saya nak dia jer..dia plak sibuk pergi cari orang lain...so, diorang suma pun wish la kat saya...


disebabkan hari jumaat tu, hari bekerja... so, takde siapa la kat umah nak celebrate birthday saya... dan kebetulan adik ipar saya yang bongsu tu tak pergi sekolah pagi tu (hujan katanya)... so, dia sorang jela yang ada untuk celebrate birthday saya selain my hubby n Idlan....sebabnya petang tu jugak saya nak balik ke Sg. Petani, umah saya....so, tak dapat nak tunggu yang lain-lain balik....

so, saya pun pergila beli kek nak bagi adik ipar n Idlan makan...haha, kalau saya dan hubby jer, takdela kek2 nih...


inlah kek birthday saya....itu pun Idlan tak sabar-sabar nak makan....jakun sikit dia ni bila tengok benda baru...dari kedai sampai ke rumah tak sabar-sabar nak tengok apa yang ada dalam kotak....erm, kek ni nama dia Blueberry Cake...dengan fresh cream...so, cream yang banyak-banyak tu takde la manis sangat...(** saya tau ni pun adik ipar la bagitau...kalau saya main tibai jer asal sedap, haha)...erm, kalau yang manis tu nama dia butter cream... (yg ni, tuan kedai bagitau..)


ha, ini jela pic yang sempat saya snap sebabnya Idlan tak makan pun kek tu..dia makan sikit jer cream tu pastu bila cream tu melekat-lekat kat tangan dia, terus jer dia lap tangan dia kat baju dia..hampeh betul... last-last kek bahagian Idlan tu saya n hubby yang habiskan...

n last but not least, tak lupa juga pada mereka yang wish kat FB saya... thank you very much... ingat jugak korang kat saya kan...


 

Comments

IntaNBerliaN said…
ehhh kira sayalah org yg pertama wish dari mahat.. sbb saya anto msg kurang pukul 12 tgh mlm...hehheh,,, ke kakja xdapat ek..hihiii

fresh cream mmg sedp kakja,.. dia xmanis sgt.. sy tahu pun sbb saya mmg selalu beli kek + kek tu fav saya..hihii

btw, eppy belated bezday :-)
profmie said…
selamt hari jadi..muge berjaya didunia n akhirt
fieda said…
happy belated besday jaa..semoga murah rezeki selalu..
akak,, besday sy 14 april. hehe.

anway,, hpy birthday dear :)
SeputihSalju said…
Happy birthday Kak.ja... :-)
Jaa said…
@IntaNBerliaNkalau ikutkan mmg ina org pertama, tapi ina wish awal 5/10 minit.. belum kul 12 lagi..hehe.. so, tak dikira.. :P

sebenarnya k.ja x tgk hp or fb pun sebelum tu..pagi tu baru tgk...
ummi anum said…
Selamat Hari Lahir ya..walaupun dah lewat..semoga terus bahagia..
Masya said…
happy belated bestday... xmoo sedih²... cantik kek mesti sedapp.. selamat panjang umur
PinkUmmi said…
happy belated bezday jaa.....sebaya kita na...cume beza bulan je...tarikh n tahun sme..huhuhu