Hilang Semuanya!!!

Salam semua...

sedihnya saya... nak tahu kenapa? sebab Idlan dah padam SEMUA gambar dan video yang saya ambik dalam hp. SEMUA! takde satu pun tinggal... hilang semua gambar dia dan Irsyad masa kecik. hilang video dia main sukan kat taska..video Irsyad masa mula-mula belajar berjalan... hilang... sedih...

dah la sebelum tu, hp lama saya kena curi...so, gambar-gambar dia (Idlan) masa bayi lagi dah takde. Yang simpan dalam laptop pun hilang jugak sebab laptop rosak terus takleh on. Yang terakhir tinggal yang dalam hp lama suami dan terbaru dalam hp saya. Tu pun tanpa saya sedar dia dah DELETE semua gambar dan video dalam tu... adeh, mula-mula tu marah jugak la.. tapi nak buat camner.. dia pun bukan tau apa yang dia buat.. main tekan-tekan jer...

yang tinggal sekarang, hanyalah gambar yang dalam blog ni dan dalam buku Pixajoy yang saya pernah buat dulu...sebab tu, lepas ni kalau boleh saya nak upload jer dalam blog ni ha... at least ada kenangan kat sini.. nak tunggu buat album betul-betul ntah bila la kan.. 


inilah antara gambar yang ada dalam blog ni yang link dengan hp saya...so, pasni kena rajin-rajin la upload (yg penting-penting ajer) supaya ada kenangan...jangan ada yang hacked plak blog ni udah ler..hehe..

p.s: yang penting, album hardcopy WAJIB ada!!!

Comments

IntaNBerliaN said…
alahaiii sayangnya... kakja jgn padam plak yg dkt hp tu... sbb kalau tak salah saya, gambar yg link dgn hp, kalau dlm hp padamn, nanti yg kat blog pun automatik padam... dia jd cam hitam... yg segitiga dalam tu ada tanda sedu.. eh, ke apa ntah.. lupa plak...

ibni kalau tak salah sayalah kakja
ini, gmbar yg upload dalam blog pastu k.ja view kt hp.. kakja tak blh delete.

yg mcm ina ckp tu...kl kita copy link (normally dr website) yer mgkin dia akan hlg kl kita delete.. tp selalunya gmbar dh hp ni kita upload.. so dia stay situ la.. kalau x, suma gmbar dalam blog ni dah hilang la sb kt hp k.ja mmg dh xde gambar2 ni...
wanighazali said…
cuci la kakja..yg hardcopy lbh baik drp soft copy..n tu kekal sampai bila2 kalau smpn molek
@wanighazalitul wani.. pasni mmg nak kena cuci la.. pengajaran...huhu.. nasib baik ada muka bambam irsyad n idlan masa kecik dl lagi..