saya dah kembali bersama.....


salam semua...

saya dah selamat sampai ke Bangi petang Isnin baru nih...
tapi kali ini saya bukan bertiga tp ber4...hehehe
korang agak2 ler sapa lagi sorang 2 ek?

adik? abang? kakak?
oh no no no!!!!
hehehe...

kalau korang nk tau, orang ke4 tue adalah emak saya...
yes, akhirnya mak saya sudi jugak ikut saya tinggal di Bangi...
korang jangan ingat mak saya ada masalah dengan saya plak yer punca kenapa dia x nak tinggal dengan saya...ada sebab lainler...
sebabnya dia x biasa dok sini...pastu dia kerap kena pegi check up kat hospital... sebulan sekali...
lagi pulak jauh benor umah saya dengan Kedah tue...
siapa nak tengok rumah dia kalau dia dok dengan saya...
dah la jauh.. balik pun koman2 sebulan sekali...

well, kalau korang nak tau...abah saya meninggal hujung tahun lepas...
sejak hari tu, mak saya tinggal dengan anak2 di rumah diorang....
kejap kat Penang, kejap kat Seberang Perai dan kejap kat Kedah...
huhu... kesian mak saya...

dia nak tinggal sorang kat Sg Petani tu tapi dia takut plak...
bukan takut per... dia cakap.."mak takut kalau mak mati, xde siapa yang tau"...huhu...
sedih saya dengar...yela, kat Sg Petani tu, mak n arwah abah saya jer yang ada...
lain2 suma bawak diri masing2...termasuk ler saya...
actually, kami ni asal Penang...dari kecik lagi dah dok situ...
lepas pencen, abah saya beli rumah kat Sg Petani n diorang pindah ke sana...
jadi adik2, kakak2 n abang saya yang kebanyakan kerja di Penang stay jer la kat sana...
sebab tue ler tinggal mak n abah saya jer kat Sg Petani...

alhamdulillah, akhirnya mak saya sudi jugak tinggal dengan saya...
tapi x lama kot.. buat permulaan nih, dia tinggal sini dulu sampai raya haji nanti...
saya seronok mak tinggal dengan saya
tapi saya risau kalau dia bosan dok kat rumah tue sorang2 masa saya kerja...huhu...
apa boleh buat mak.. sabar la yer... sian mak...



Comments

Cik Rose Cute said…
Biasanya...orang tua tak nak duk bandarkan....boring katanya....Dulu masa arwah mak Cik rose ada cam tu jugak....tak nak tinggal sini..kat telok panglima garang katanya boring...terperap dalam rumah hihihi....
fieda said…
jaa..best kan kalau mak ada dgn kita..

jaa...blog kak fieda pun tak menarik gak pastu jarang updated...lain la mcm blog ina @intan berlian kn...selalu ada entry...huhu..tp saje jer wat banner tu untuk suka2...x kisah la org nk masuk ke tak kt blog kita..kak fieda punya visitors pun bkn ramai sgt dlm sehari..followers jer yg ramai...huhuhu...
NoYB said…
sian kat mak kan....semua ank2x bile dah besar, dah bekerja, beLajar...nanti mak & abah jer tinggaL berdua kan2x... seLagi mereka hidup, kita kena hepykan diOrang...

sedih biLa mak Jaa ckp camtu....T___T
IntaNBerliaN said…
k la tu... xdala kak ja tggal ber2 je dgn idlan time mahat xda..
Jaa said…
cik rose cute: aa, tu ler... rumah saya 2 flat... lagi ler kesian dia terkurung jer kt dalam.. pastu kedai pun xde kt bawah...huhu...

fieda: hehehe..aa, lain ler cam ina 2... ada jer citer dia nk post..hehe.. xpe kak..nanti saya buat banner n tumpang letak kat blog akak ek...hehe..boleh ler promote blog sekali..hehe

noYB: aa, sementara diorang ada ni ler kita nak balas balik jasa diorang kan....

ina: aa, ada la teman nak bersembang utk tempoh sebulan nih...hehe
Scharenaa said…
ok la.suh mak msk sdp2 dent bawak g opic ok