ke Mahkamah Shah Alam


salam semua..

hari Rabu yang lepas saya cuti.. awal pagi tu saya bangun sebab kena hantar anak-anak ke nursery lebih awal dari biasa.. sebabnya kami perlu ada di Mahkamah Shah Alam sebelum pukul 9.30 pagi.. memandangkan minggu tu baru lepas cuti sekolah... jalan konfirm sesak kan.. so, sebelum pukul 7 kami dah siap hantar anak-anak ke nursery dan kemudian bergerak ke Shah Alam.. hubby ikut jalan SKVE.. so, takde la sesak pagi-pagi tu... sampai la kami tiba di Shah Alam.. baru la jalan sesak sikit.. tapi kejap jer.. kemudian semua berjalan lancar...


kami tiba di tempat yang dituju dalam pukul 8 lebih.. masa mula-mula jejakkan kaki di kawasan Mahkamah tu, jantung saya berdegup laju....huhu..yela.. orang yang ada masalah ajer kan yang datang sini..... erm, mesti korang tertanya-tanya kan buat apa la saya pergi sana, kan? sebenarnya, hari Rabu yang lepas kami ke sana untuk membida rumah lelong.. yup.. tu la first time saya pergi buat benda tu... so, korang faham kan kenapa jantung saya berdegup laju... dah ler nervous sebab masuk Mahkamah.. tambah nervous kalau kalah bida nanti...huhu... yela, agak berharap juga ler dapat rumah tu...

masa kami sampai, agen dah tunggu.. dia la yang tolong kitaorang dan tunjuk step by step... banyak info yang kami dapat dari dia... walaupun berlainan bangsa, dia tak kedekut ilmu dan dia tak macam agen-agen lain yang ada kat sana masa tu... ha, kalau korang nak tau, masa nak bida tu pun banyak jugak "ulat-ulat" ni.. ingatkan kat kaunter bas jer ada...rupanya kat mahkamah pun ada..erm, so..ikut nasib la kalau dapat agen yang macam ulat tu...rimas tengok...

 ha, inilah bilik lelongan tu.. kat dalam ni hanya pembida jer boleh masuk...so, hubby jela yang masuk..saya dok luar smabil menunggu dengan hati yang berdebar...ops, nak masuk dalam ni pun ada etika berpakaian k... bukan sewenang-wenang jer leh masuk.. (saya pakai baju kurung tapi kasut plak selipar jer..lagi la tak boleh masuk kan..hehe)



masa membida tu kejap jer... adalah dalam 5 minit tapi yang lamanya sebab nak tunggu turn untuk membida tu... maklumler, banyak rumah yang dibida dalam satu hari...


ni gambar lepas pembidaan berakhir... alhamdulillah.. kami menang bidaan tu walaupun harga yang kami kena bayar tu naik banyak sikit dari yang sepatutnya tapi masih dalam bajet kami... so, S&P sudah ditandatangan... sekarang hanya tinggal nak cari loan bank dan peguam... moga-moga semua berjalan lancar... sebab kena cari semua ni dalam masa 120 hari..kalau tidak.. duit downpayment 10% tu HANGUS...(minta dijauhkan...amin..)


Comments