Irsyad dah start batuk..huhu


salam semua...

malam tadi, Irsyad tak boleh nak tidur... asyik nangis ja... mula-mula saya ingatkan nak susu..so, saya bagi la susu.. dia memang minum tapi lepas tu berhenti.. nangis... saya bagi lagi susu.. minum.. tapi pastu berhenti lagi.. huhu... batuk-batuk... nampak la dia tak selesa...

kesian tengok dia...pastu saya sapu vick kat dada dan kat belakang dia.. pastu saya telangkupkan dia.. bagi dia tidur terlentang...tepuk-tepuk bagi dia tidur.. mula-mula tu dia dok nangis la jugak tapi last-last dia tidur jugak sampai la pagi tadi...

kesian anak mama.. dah la gatai-gatai kat belakang tu tak hilang lagi.. batuk pulak...selsema memang dah konfirm la kan...erm.. kat mana nak cari tempat sedut hingus yang jenama pegion ni yer?

yang macam ni...

saya cari merata tak jumpa... pelik betul... hari tu jumpa kat TESCO...selalunya harga dia belas-belas jer..tapi masa cari kat TESCO aritu harga dia 30 ringgit... terkejut saya.. masa tu, saya baru mula nak cari..so, saya tak beli la sebab ingat nak cari kat tempat lain memandangkan yang ni mahal... tapi bila cari kat tempat lain, tak jumpa plak... bila pergi balik kat TESCO tu, dah habis..huhu... sedih betul...

Comments

watyz said…
ade bli yg tu tp x ingat kat mana. harga pon x ingat sbb dh lama. rasa kat parkson kot...
syiela said…
selalunya kat kedai peralatan baby ada... moga irsyad cepat sembuh
Masya said…
jaa budak kadang² x selesa viks panas.. cuba bg makan madu... insyaallah ok sikit batuk ... tu awak bacakan selawat..
Tihara said…
kesian tengok budak2 kecik batuk or selsema..seksa sangat..moga cepat sembuh yea..take care
Haryati Faizal said…
musim skang ni.. faktor cuaca pun sama gak...
Nad MamaZN said…
Moga cepat sembuh ye irsyad
Z ie said…
Si rayyan pun berhingus lepas tu batuk kahak memang adalah.. kesian tengok... cuma bagi ubat sahaja
Myra Jay said…
1st time tengok alat ni, mugkin sebab tak dak anak lagi tu yg tak tau ;D
seharum kasturi said…
assalamualaikum ... cuba google . mungkin ada online ...
uNa said…
alololooo..ciannye irsyad..smoga irsyad cepat sembuh ek..1st time tengok tempat sedut hingus tu..huhu..
lupa pulak letak tagline.. ni link baru:

https://www.dropbox.com/s/93odjn2su70ajtx/13_mamaidlanirsyad2.png