Irsyad meragam pulak..


salam semua..

malam semalam saya tidur awal.. dalam pukul 10 atau 11 kot.. tak perasan, ngantuk punya pasal..haha.. so, saya pesan kat hubby, banyak kerja tak setel lagi.. baju diampai belum kutip, baju yang dibasuh belum disidai, beg baju anak-anak belum disiapkan, botol-botol susu belum dicuci, rumah belum dikemas..hahaha..tak sempat nak buat.. selalunya saya tidur pukul 12 malam atau pukul 1 pagi untuk siapkan semua tu...

dan semalam dalam pukul 2 pagi, Irsyad merengek.. saya bagi susu, dia minum kejap..pastu merengek lagi.. ingatkan takde susu tapi bila dia lepas ada jer susu memancut.. so, saya bagi je la..last-last dia dah tak nak susu.. tolak bila saya bagi.. tapi masih merengek...so saya injut-injutla dia...pun tak nak jugak.nak didukung.. bila letak, menangis la pulak.. mata masih ngantuk lagi... sampai pukul 4 pagi la saya dok pujuk dia... last-last saya ambik mainan Idlan bagi dia main, baru la senyap... adeh, nak main rupanya anak saya ni.. lepas tu terus saya tertidur... saya tak ingat camner Irsyad boleh tertidur tapi rasanya saya ada terjaga juga bagi susu kat dia..haha...

dan kalau korang nak tau, masa saya bangun tu, suma kerja rumah saya belum dibuat lagi tau...hubby pun tertidur keletihan... tapi masa Irsyad nangis tu la, hubby bangun dan siapkan semua... dia sidai baju, angkat baju, lipat baju, kemaskan beg anak-anak, kemas rumah... saya hanya sempat cuci botol susu ja...huhu.. actually, saya cakap kat dia baju-baju tu tak payah la lipat, letak jer dalam bakul, balik nanti saya lipat ler, dia kata takpe, dia nak lipat... erm, nak buat camner kan, orang dah rajin nak tolong..hehe..lepas tu barula kami tidur balik.. huhu.. pukul 6 pagi tadi baru la saya terjaga dan bersiap untuk ke kerja.. nasib baik la dapat suami yang rajin dan memahami macam dia... kalau tidak, tak tidur la saya malam tadi...huhu..

p.s: thanks abang...cayang kamu...

Comments

Qhaifa Nur said…
itulah dugaan bila anak anak kecil..semua dah lalui...
Mrs Velentine said…
semoga irsyad cepat sembuh..done hotlink
maszmadi said…
alahai anak, nak main upenyer..... hehe

alhamdulillah dapat suami yang memahami kan, boleh rehat sikit...
deno said…
SIANNYA IRSHAD... TAKE CARE..
SeputihSalju said…
lor nak main rupanya.. sebaik hubby tlg, ringan sikit beban kita kan...
Nora Karim said…
Tahniah buat encik suami sbb sudi ringankan beban isteri... hebat! bukan semua suami boleh tolong buat kerja2 rumah...
tu namanya kerjasama hehehe ..
budak2 cam tu la asik nak main je sama ngan anak saya yg no.2 tu x kul 12 malan bateri dia xkan low aktif kacau kakak dia ..tutup lampu semua baru la amik bantal
sian irsyad..moga cpt sembuh