Haagen Dazs Ice Cream....yummy...





alhamdulillah... petang semalam lepas balik kerja, ada jiran saya yang kerja di Haagen Dazs bagi ice cream ni kat kitaorang... fuh, rezeki datang bergolek..korang pun tahu harga dia camner kan..kalau nak beli... memang saya tak beli la..baik saya beli ice cream lain yang lebih murah..hehe..


 ha, inilah ice creamnyer... sedap tapi bagi yang tak tahan manis, jangan makan la yer..manis yang amat.... mungkin sebab yang macam karamel tu kot...ice cream dia ok bagi saya... masa makan tu dok pikir jugak nak bagi Idlan ker tak..sebab dia batuk dan selsema lagi..tapi tak bagi kesian plak nak merasa... so, saya bagi la dia rasa sikit... tapi pastu, dia taknak dah..manis kot... dia lebih selera menjamu bubur kacang yang saya bawak balik dari opis..haha...


so, apa lagi, sebekas nih, saya dan hubby ler yang habiskan... tapi saya tak berani nak makan sangat sebab hari ni saya kena p klinik..saya kena minum air gula hari ni...kang tak pasal-pasal gula dalam darah saya naik plak... pasal check up saya tu, nanti saya story lain la... so, pada yang suka ice cream boleh la try ice cream Haagen Dazs ni sebabnya dia memang sedap..cuma rasannya kalau boleh pilih ler perisa lain..yang ni manis sangat kot....hehe....

 

Comments

IntaNBerliaN said…
kalu manis sgt.. xlalu nk telan.. sekadar rasa blhlah,,.. kalu habiskn, mau mkn bulan gak jwbnya..hihii
ummi anum said…
nyummm...nyummmm...
best tu tapi saya tak suka sangat manis2...
Masya said…
popular sekarang aiskrim haagen dazs ni.. x pernah rasa lagi.. tp kalau manis mmg tak sesuailah dgn tekak ni..
Insan Kesunyian said…
wow..yummm yum..ssedapnye!
ummiarissa said…
tak pernah beli ni...tengok je lah..
CantikHijabku said…
Sara pernah makan baskin robin je, tak penah lagi try makan haagen dazs. Tp tak suka sgt sebab manis. :)
fieda said…
ni aiskrim mahal mmg la sodap..kak fied tak pernah rasa lagi..