update tentang mata Idlan






actually saya memang nak update pasal mata Idlan tu kat korang..cuma disebabkan kesuntukan masa, saya hold la dulu... tapi rupa-rupanya k.fieda dah bertanya..hehe..so, kena la jawab kan pasal mata dia tu...

macam yang korang tau, mata Idlan bengkak asalnya dan last gambar mata dia dah jadi camni kan....


ini gambar mata Idlan masa hari Khamis minggu lepas.... lepas makan antibiotik, bahagian hitam kat kelopak mata atas tu dah mula mengeras.. kuman dah mati kot.... dah jadi macam kat dalam gambar kat bawah ni...


ini gambar masa hari Sabtu....  kuman-kuman semua dah mati..so, dah kerkeruping dah kelopak mata tu.... dah macam kening extra pun ada jugak saya tengok...hehe...lepas tu, saya tengok keruping-keruping tu dah tertanggal sedikit demi sedikit, sehari demi sehari... akhirnya inilah hasil selepas hampir seminggu dia 'menderita' sakit mata....


inilah gambar terakhir saya ambil semalam.... dah ok sikit kan.. walaupun bekas 'luka' tu masih ada... tapi alhamdulillah. Idlan tak pernah plak bising sakit ker apa..... doa dan harapan saya, semoga Idlan akan sentiasa sihat walaupun dia kerap jatuh sakit.....

 

Comments

Shiema Sufian said…
laaaaaa, kenapa dgn matanya ni ? (:
kesiannya. semoga adik cepat sembuh ye.
Dah okey dah mata Idlan...
ummi anum said…
MasyaAllah..kena apa tu Jaa..jatuh ke?
IntaNBerliaN said…
okla dh makin elok mata idlan..
mummy_ayu said…
ala siannya..mesti sakit sbb kat mata kan lembut..semoga cepat sembuh key...
salam kenal!!
tiefazatie said…
alahai..sian idlan..infection eh sis?
alhamdullilah..nak baek dh kan..moga cpt sembuh dik!
fieda said…
sian dia...nasib baik dh ok..
Masya said…
alhamdulillah dah semakin elok...
ecadwinkyasha said…
dah mula oke ne mata idlan...
xpe la dia jatuh2x..tu mengajar dia agar lebih kuat!.yeah..heheh

eca dtg sini nak ajak join --> http://www.ecadwinkyasha.com/2012/03/my-little-giveaway.html
roha said…
Tgh risau mata bb bgkk n berair...