Idlan dah 'discharge'... alhamdulillah..


salam semua.....

jangan salah faham yer, Idlan sihat walafiat sebenarnya... sebenarnya hari ini Idlan kena pergi check up dekat Hospital Serdang.... untuk pengetahuan korang sejak dia lahir sampai la ke hari ni... Idlan kena pergi check up disebabkan masa dia lahir dia kuning dan berat badan dia plak semakin menurun bila makin besar...tapi itu masa dia sebelum setahun la... so, hampir dua tahun jugak la kami berulang-alik ke hospital dan klinik kesihatan...tapi hari ni bila doktor check, dia cakap ok sebab dia tengok dia takdela kurus sangat.. walaupun berat dia 10 kg lebih jer.... so, dia cakap.. Idlan dah boleh 'discharge'.. tak perlu datang lagi untuk buat pemeriksaan... dan bila jumpa dietitian plak, dietitian tu pun cakap benda yang sama cuma kena pastikan berat Idlan sentiasa naik.. tak boleh maintain jer.. kalau tidak kena masuk balik...

sebenarnya, sebelum saya jumpa doktor, saya risau jugak sebab berat dia patutnya dah 11 -12 kg sekarang... tapi bila doktor kata macam tu, lega ler hati saya...so, lepas ni  fokus saya pada baby pulak..disebabkan bakteria GBS yang saya hadapi tu... harap-harap takde apa-apa la yang terjadi pada dia.. dan hopefully saya tak perlu nak berkunjung ke Hospital macam Idlan plak lepas ni.. kalau tak, bersambung la lagi 2 tahun....huhu


  

Comments

IntaNBerliaN said…
oklah camtu... xyah nk risau2 lg dah... ;-)
Anum Shukri said…
Alhamdulillah..
jaga bby baik2 ya..semoga semua selamat.
juelee said…
ooo mmg gitu eh kalau anak under weight? alhamdulillah idlan sihat.. insyallah takde pape... tapi bagus la kan doc monitor gitu, takde la kite riso pk bukan2..
SeputihSalju said…
alhamdulillah.. baguslah camtu... lega sikit k.ja...
Norzie hany said…
Alhamdulillah....Idlan dah sihat.Jaa jgn risau2 lagi tau,jaga baby baik2.Sis klik chup2.
Myra Jay said…
Alhamdulillah... takle risau dah kan...
Zie said…
alhmdulillh, moga baik2 sahaja, ank sakit ibu yg sensara kan?