Smart Invest

salam semua,

hari ni pertama kali saya nampak iklan smart invest kat blog saya... rupa dia macam ni...


erm, korang dalam buat pelaburan? korang tau tak kalau korang pergi seminar pengurusan kewangan peribadi, ada 3 benda yang dia tekankan...

1) simpanan (min. 10% dari gaji setiap bulan)
2) pelaburan (unit amanah dan lain-lain)
3) perlindungan (insurans dan takaful- pastikan TAKAFUL bagi yang muslim yer)

sepatutnya kita kena ada ketiga-tiga ni... bagi mereka yang ada ketiga-tiga ni, alhamdulillah.. dah secure la kehidupan korang...bagi yang belum, sama-samala kita usahakan yer...bagi mereka yang berminat yang menceburi bidang saham ni boleh la belajar... hubby pun baru berjinak-jinak dengan dunia saham ni...adik-beradik dia dah lama dah start...



ha, kalau korang berminat nak kenal-kenal pasal pelaburan ni.. klik la iklan tu kalau nampak yer..

Comments

Mimi Azirah said…
bagus sgt sgt....boleh yry usha usha kalo nk tu scra details kan